SiolNET. Sportal Drugi športi
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Enci že dobro pripravljen na olimpijske igre gluhih

0

termometer

Tadej Enci
Foto: Vid Ponikvar

Za gluhe športnike bo letošnje poletje prineslo vrhunec, poletne olimpijske igre gluhih v turškem Samsunu. Na njih bo imela predstavnike tudi Slovenija, atlet Tadej Enci se je predstavil danes v Velenju, poleg njega bodo tekmovali še košarkarji in teniški igralec Marino Kegl.

Leto 2017 bodo na področju športa invalidov od večjih tekmovanj zaznamovale predvsem 23. poletne olimpijske igre gluhih. Tekmovanje bo v turškem Samsunu potekalo od 18. do 30. julija, gluhi športniki se bodo merili v 21 športih, 16 individualnih panogah in petih ekipnih. Iger se bodo udeležili tudi slovenski športniki - atlet Tadej Enci, teniški igralec Marino Kegl in moška košarkarska reprezentanca.

Do iger je še mesec in pol, pri Zvezi za šport invalidov Slovenije - Paraolimpijskem komiteju (ZŠIS-POK) so za ogrevanje pred poletnim dogodkom pripravili predstavitve slovenskih udeležencev iger, danes je bil na vrsti Enci, ki je predstavil svoj trening na stadionu v Velenju, seveda pa strnil tudi želje in pričakovanja. Košarkarji bodo imeli podobno akcijo naslednji teden, Kegl pa konec meseca.

"Vsak dan treniramo. S pripravami sem zadovoljen, tudi časi na testiranju so bili dobri. Zdaj moram to prenesti na tekmo. Prepričan sem, da delamo prav in da imamo dovolj časa. Moj zadnji test bo v Velenju. Veselim se domače tekme, ko bo 20. junija pred velenjsko publiko. Pred igrami v Turčiji imam malce treme, a to je tista pozitivna trema, zato se iger veselim. Konkurenca v moji panogi bo ostra - po zadnjih podatkih je prijavljenih kar 61 atletov," je dejal 22-letni Velenjčan, ki nastopa na 400 metrov. Ima že precej uspešnih nastopov, bronast je bil na EP 2015, zlat pa lani na EP v dvorani.

"Pred nami je eden največjih športnih dogodkov, 23. olimpijske igre, ki so jasno sporočilo mladim gluhim - to je ena od možnost dokazovanja v sistemu, ki ima jasna pravila in tekmovanja. Tadej je odličen športnik, že nekaj časa se pripravlja na ta dogodek. Strukturno smo se lotili njegovega treninga. Forma se stopnjuje, uspehi so tu. Nismo nestrpni, veselimo se, da se tokrat preizkusi v svetovni konkurenci, kjer naj pokaže, kaj zna in zmore v duhu fair playa," pa je o Encijevem prvem nastopu na olimpijskih igrah gluhih dejal predsednik ZŠIS-POK Damijan Lazar.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin