Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 1. 2021,
9.45

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,43

2

Natisni članek

nosečnost judo Klara Apotekar

Sreda, 6. 1. 2021, 9.45

3 leta, 3 mesece

Ena najobetavnejših slovenskih športnic prekinja kariero

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,43

2

Klara Apotekar | Klara Apotekar, ena najbolj obetavnih slovenskih športnic, pri 23 letih zaradi nosečnosti prekinja športno kariero. | Foto Miloš Vujinović/Sportida

Klara Apotekar, ena najbolj obetavnih slovenskih športnic, pri 23 letih zaradi nosečnosti prekinja športno kariero.

Foto: Miloš Vujinović/Sportida

23-letna judoistka Klara Apotekar, nekdanja evropska prvakinja v kategoriji do 78 kilogramov, zaradi nosečnosti prekinja kariero, poroča današnje Delo.

Klara Apotekar, varovanka Marjana Fabjana v klubu Sankaku in najboljša slovenska judoistka v sezoni 2019, je nazadnje tekmovala februarja lani, ko je na grand slamu v judu v Parizu osvojila peto mesto v kategoriji do 78 kilogramov. Državno prvenstvo je zaradi poškodbe izpustila, nismo pa je videli niti na evropskem prvenstvu v Pragi.

Leta 2019 je na evropskih igrah v Minsku z zmago postala tudi evropska prvakinja. | Foto: Miloš Vujinović/Sportida Leta 2019 je na evropskih igrah v Minsku z zmago postala tudi evropska prvakinja. Foto: Miloš Vujinović/Sportida

Kot poroča Delo, 23-letna judoistka zdaj zaradi nosečnosti kariero prekinja, kar pomeni, da bo izpustila tudi olimpijske igre v Tokiu, ki jim je bila po točkah blizu, ne pa zaključuje.

"Zdaj si bom vzela premor in poskušala med porodniškim dopustom z lažjimi treningi ohranjati zmerno telesno pripravljenost, da mi potem vrnitev ne bo povzročala prevelikih preglavic. Posvetila se bom tudi vajam za gibljivost," je povedala za časnik Delo.

Bila bi močno olimpijsko orožje

Apotekarjeva, mlajša polsestra Ane Velenšek, dobitnice olimpijskega brona v Riu de Janeiru leta 2016, sicer velja za enega največjih upov slovenskega juda in bi tudi v olimpijskem Tokiu veljala za močno slovensko orožje.

Klara Apotekar | Foto: STA , Foto: STA ,

186 centimetrov visoka tekmovalka iz Šmartnega v Rožni dolini pri Celju je na evropskih igrah v Minsku v Belorusiji leta 2019 osvojila dve zlati medalji. V istem trenutku. Kot zmagovalka evropskih iger je namreč postala tudi evropska prvakinja v kategoriji do 78 kilogramov.

Klara Apotekar v intervjuju za Sportal po osvojitvi evropske krone leta 2019:

Klara Apotekar
Sportal Neustrašna levinja, ki je v istem trenutku osvojila dve zlati medalji #video

Na svetovni judoistični lestvici trenutno zaseda visoko 9. mesto, kar bi ji skoraj zagotovo zagotovilo olimpijski nastop, a bo v olimpijskem letu dala prednost družini. Naslednja olimpijska priložnost bo čez tri leta v Parizu.

Preberite še:

Sportal Najboljša slovenska deskarka v veselem pričakovanju
Sara Isaković
Trendi Nekdanja olimpijska podprvakinja v veselem pričakovanju

 

 

Ne spreglejte