Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 5. 2017,
15.06

Osveženo pred

6 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Živa Dvoršak

Ponedeljek, 22. 5. 2017, 15.06

6 let, 11 mesecev

Dvoršakova 15. v kraljevski strelski disciplini

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Živa Dvoršak | Foto Morgan Kristan / Sportida

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Na olimpijskem strelišču v Münchnu so danes na veliko sceno stopili štirje slovenski predstavniki, za najboljši dosežek pa je na tekmi za svetovni pokal poskrbela Živa Dvoršak, ki je v kraljevski strelski disciplini s 584 krogi zasedla 15. mesto. Dvoršakova je kleče zadela 195, leže 196 in stoje 193 krogov.

Poleg Dvoršakove je na današnji tekmi z malokalibrsko puško v trojnem položaju na 50 metrov nastopila tudi Urška Kuharič in s 586 krogov - od tega 184 v klečečem, 196 v ležečem in 188 v stoječem položaju - preizkušnjo končala na repu razpredelnice in zasedla 70. mesto. Tretja slovenska predstavnica Klavdija Jerovšek se prek nedeljskih eliminacij ni prebila na današnjo preizkušnjo.

Dvoršakova je pred dnevi v bavarski prestolnici po dokaj "vihravem" nastopu zasedla 32. mesto z zračno puško, tokrat pa je bila na strelišču veliko bolj zbrana in konstantna. V vseh njenih treh strelskih nastopih pa je manjkala pika na i, do finalnega nastopa sta jo na koncu ločila dva kroga.

V moški konkurenci je bila na sporedu tekma z zračno pištolo na 10 metrov. V prvi kvalifikacijski skupini je nastopil Sašo Stojak in zadel 570 krogov, mladi ptujski strelec pa je priložnost za boljši izid zapravil v prvi in peti seriji, ko je zadel 91 in 92 krogov. Preostale serije desetih strelov so bile veliko boljše, med drugim je po enkrat zadel 98 in 97 ter dvakrat po 96 krogov, tako da je preizkušnjo končal na 61. mestu v konkurenci 112 strelcev iz celega sveta.

V drugi kvalifikacijski skupini je nastopil prvi slovenski adut Kevin Venta, ki je pred dnevi zasedel 15. mesto z malokalibrsko pištolo na 50 metrov. Ormožan tokrat ni bil konkurenčen najboljšim strelcem na svetu, zadel je 573 krogov in tekmo končal na 47. mestu. Ormožan je bil najbolj natančen v tretji seriji, ko je zadel 98 krogov, po dvakrat je zadel 96 in 95, enkrat pa 93 krogov.

V današnjih popoldanskih urah bosta na strelsko črto stopila še Rajmond Debevec in Robert Markoja, pred njima so eliminacije za torkovo tekmo v disciplini malokalibrska puška trojni položaj na 50 metrov.

Ne spreglejte