Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 11. 2014,
7.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

svetovno prvenstvo Doha Damir Dugonjić Gaja Natlačen Anja Klinar Robert Žbogar Tjaša Vozel Nastja Govejšek Martin Bau

Torek, 18. 11. 2014, 7.56

8 let

Dugonjić tudi na svetovno prvenstvo v Doho odhaja kot glavni adut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Selektor Miha Potočnik se je odločil, da na svetovno plavalno prvenstvo, ki bo v začetku decembra v Dohi, popelje sedmerico reprezentantov.

Favorit za visoka mesta ostaja Damir Dugonjić, ki je bil na zadnjem tovrstnem tekmovanju pred dvema letoma v Turčiji dvakrat srebrn.

Ob Ravenčanu Dugonjiću bodo na SP nastopili še njegova klubska sotekmovalka Gaja Natlačen, Radovljičana Anja Klinar in Robert Žbogar, Tjaša Vozel iz kranjske Zvezde, Velenjčanka Nastja Govejšek ter Mariborčan Martin Bau. Zaradi študijskih obveznosti v ZDA bosta tekmo izpustila Ravenčanka Tjaša Oder in Peter John Stevens iz kranjskega Triglava.

Selektor računa na medaljo

"Glede na izide sezone prvo ime reprezentance ostaja Damir Dugonjić. Po prikazanem v Zagrebu upam, da mu bo uspelo osvojiti kakšno medaljo za Slovenijo. Pri preostalih reprezentantih upam na uvrstitev do 16. mesta, kar je tudi cilj reprezentantov," je ob izboru povedal selektor Potočnik.

Med preostalimi tekmovalci Potočnik izrazito veliko pričakuje predvsem od Vozlove, ki je v pripravljalnem obdobju nizala rekorde v 25-metrskem bazenu. "Upam, da bo v najboljši formi prav na prvenstvu, potem si lahko obetamo tri nove odlične izide," še pravi selektor, ki prav od vseh Slovencev pričakuje osebne rekorde oziroma izide, ki so tem dosežkom zelo blizu.

Ob sicer standardnih nastopih reprezentantov je v Katarju načrtovan tudi nastop mešane moško-ženske štafete, a se bo vodstvo reprezentance o tem dogovorilo na prizorišču SP.

Konec tedna generalka v Kranju

Pomemben preizkus plavalce čaka konec tedna v Kranju, kjer bodo opravili generalko za SP. "Do prvenstva bo potem le še deset dni, zato bi morali reprezentanti v Kranju že pokazati zelo dobre nastope in dosežke blizu najboljšim letos," še pravi selektor.

Ne spreglejte