Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 12. 2008,
20.42

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 6. 12. 2008, 20.42

8 let, 2 meseca

Dimicu trije naslovi državnega prvaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Telovadec Alen Dimic (Narodni dom) je na DP v Rušah v absolutni kategoriji osvojil tri naslove prvaka. V odsotnosti Mitje Petkovška in Aljaža Pegana je slavil na preskoku, bradlji in drogu.

Na konju z ročaji je zmagal njegov klubski kolega Sašo Bertoncelj, na krogih Gregor Saksida, na parterju pa Žiko Stevanović (oba Vič).

V absolutni kategoriji se je naslova državnega prvaka v mnogoboju veselil Žiga Britovšek (Vič; 81,65 točke) pred Rokom Klavoro (Sokol Bežigrad; 78,6) in Maticem Pečanom (Vič; 73,85).

Dimic je za preskok prejel 15,1 točke, za bradljo 14,7 in drog kljub padcu okroglih 14 točk. "Kar lepo sem naredil le sestavo na bradlji, a so manjkale nekatere finese. Pozna se, da sem bil v minulih dneh bolan in sem še zdaj pošteno prehlajen, kar mi je pobralo precej moči. Sicer pa sem vesel, da je konec sezone, saj sem že zelo utrujen," je po prvenstvu povedal 24-letni Dimic in dodal, da obožuje takšne tekme: "Rad nastopam na domačih tekmovanjih, saj se še dobro spominjam, kako oziroma s kakšnim občudovanjem sem nekoč sam gledal starejše reprezentančne kolege, zdaj pa mlajši navijajo zame in to mi veliko pomeni."

Bertoncelj je za prvo mesto na konju prejel 15,6 točke, Saksida na krogih 14,8, na parterju pa je prvega favorita za naslov Klavoro ugnal mladi Stevanović (13,35), član mladinske reprezentance na evropskem prvenstvu v Lozani, saj je Klavora med sestavo dvakrat padel. Sicer je Klavora na letošnjem DP osvojil kar šest kolajn, a tokrat nobene zlate.

Danes so se v mnogoboju predstavile tudi telovadke; v absolutni kategoriji je naslov prvakinje osvojila Saša Golob (GIB Šiška; 53,9 točke) pred Katjo Lamut (Studenci; 43,85) in Tjašo Ašanin Gole (GIB Šiška; 23,25).

V nedeljo se bodo telovadke pomerile še v finalnih nastopih na posameznih orodjih, nastopila pa bo tudi najboljša slovenska telovadka Adela Šajn.

Ne spreglejte