Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 9. 2015,
13.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

balinanje Dejan Tonejc Jure Kozjek

Sobota, 26. 9. 2015, 13.46

8 let

Dejan Tonejc in Jure Kozjek svetovna prvaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na letošnjem svetovnem prvenstvu na Reki je slovenska balinarska reprezentanca osvojila štiri kolajne, po dve zlati in bronasti.

Naslova svetovnih prvakov sta ubranila Jure Kozjek in Dejan Tonejc. Ljubljančan je s finalno zmago proti Hrvatu Anteju Grančiću (13:6) postal že tretjič zapored prvak v klasični igri, kar doslej ni uspelo še nikomur na svetu. Gorenjec se je veselil drugega zlata v igri v krog po SP v Argentini, saj je bil tokrat v finalu boljši od Črnogoca Miroslava Petkovića s 24:20.

"Po neuspehu v igri dvojic je bila zlata kolajna pravi obliž na še nezaceljeno rano. V dvoboj s Hrvatom sem šel z enim samim načrtom - kako bom v bližanju nevtraliziral tekmeca, ki mu je prav to glavno orožje. Popolnoma mi je uspelo, nisem imel nobenih težav in sem zelo zadovoljen," je po novem velikem uspehu povedal Kozjek.

Tonejc je ped finalom 'položil' Turka, Monačana Lottoja, Avstralca Mikolića kljub temu, da je v obračunih z zadnjima dvema v začetku močno zaostajal. Potem je ugnal še Črnogorca in se zahvalil navijačem. "Resnično so me bodrili, tako Slovenci kot Hrvati. Igral sem na 'svoji'h igriščih, saj sem član reškega Vergona. Naslov prvaka je težko ubraniti, meni je uspelo, zato sem še bolj vesel."

Bronasta Anže in Aleš

Slovenski bronasti kolajni sta v rokah Aleša Borčnika in Anžeta Petriča v hitrostnem zbijanju in štafeti. Po končanem prvenstvu je iz slovenskega zornega kota dogajanje na Reku ocenil selektor Aleš Škoberne.

"Čestitke fantom, po dvakrat zlato in bron je tisto, kar smo si želeli in tudi zaslužili. V drugih dveh disciplinah nam je zmanjkalo nekoliko športne sreče. Uspeh iz Argentine je bilo težko ponoviti. Prvenstvo je bilo zelo kakovostno, krog držav, ki so osvojile odličja, se širi in to me posebej veseli," je dodal Ljubljančan, sicer tudi član izvršnega odbora mednarodne zveze FIB.

Naslednje svetovno prvenstvo bo čez dve leti v maroški Casablanci, evropska balinarska družina pa se bo prihodnje leto zbrala verjetno v Franciji.

Ne spreglejte