Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 2. 2016,
13.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Rajmond Debevec

Petek, 26. 2. 2016, 13.03

8 let

Debevcu pred izzivom leta izzvenele težave z vrtoglavico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V soboto bo zadnji tekmovalni dan na EP z zračnim orožjem v Györu, na veliko sceno pa bodo stopili po tri slovenske strelke in strelci. Med njim bo tudi Rajmond Debevec, ki lovi kvoto za OI 2016.

Na tekmi z zračno puško bodo nastopili Rajmond Debevec, Željko Moičević in Benjamin Jodl, z zračno pištolo pa Petra Dobravec, Katja Vodeb in Majda Raušl.

Pri Debevcu je bil zadnji trening vselej realen pokazatelj njegove trenutne pripravljenosti, na današnjem dopoldanskem preizkusu tukajšnjega strelišča pa je pokazal zelo spodbuden in soliden izid.

Daleč najstarejši tekmovalec na preizkušnji z zračno puško na letošnjem evropskem prvenstvu - drugi najmlajši, Srb Stevan Pletikosić, šteje kar devet pomladi manj - je nanizal dve spodbudni seriji, pred sobotno tekmo pa je dejal: "Zadnji trening je potekal dokaj zadovoljivo, bilo je vse tako, kot sem si želel. Tudi težave z vrtoglavico so očitno izzvenele, tako da sem pripravljen na sobotno tekmo. Seveda je tekma nekaj drugega kot trening, drži pa, da grem po dobrem treningu v tekmo z veliko več entuziazma in samozavestjo."

Slovenska potnica v Rio nima visokih pričakovanj

Poleg Debevca bosta na strelsko črto stopila tudi Moičević in Jodl. "Na evropsko prvenstvo nisem prišel optimalno pripravljen, a moji zadnji izidi so dokaj stabilni. So nekoliko nižji od mojih pričakovanj, če jih ponovim na tekmi, bom zadovoljen," pravi Moičević, medtem ko je novinec na velikih tekmovanjih Jodl dodal: "Na svojem krstnem nastopu želim streljati po svojih najboljših močeh in prenesti svoje izide s treningov na samo tekmo."

"Želim si, da na sobotni tekmi pri vsakem strelu iz sebe iztisnem vse od sebe. O uvrstitvi in izidu sploh ne razmišljam, najbolj pomembno bo, da si po tekmi ne bom nič očitala," je pred sobotno tekmo dejala Vodebova, v zadnjem obdobju naša najboljša strelka z zračno pištolo, medtem ko je Majda Raušl dodala: "Moj cilj je, da svoj zadnji izid s treninga prenesem na tekmo. Če bom zadela 380 krogov, kar je tudi moj trenutni maksimum, bom zadovoljna."

Dobravčeva, ki si je pred dvema letoma izpolnila normo za nastop na poletnih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru, je bila v minulem letu v hudi rezultatski krizi, pred sobotno tekmo pa je dejala: "Zavoljo vseh težav nimam posebej visokih pričakovanj. Počasi se pobiram, napredujem krog po krog, po zvezdah pa na Madžarskem ne bom posegla."

Ne spreglejte