Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 1. 2016,
18.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Damir Dugonjić

Sobota, 9. 1. 2016, 18.51

8 let

Damir Dugonjić prepričljivo tudi v Kranju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Kranjski bazen ta konec tedna gosti enega najmočnejših plavalnih mitingov v Sloveniji.

Mitinga v Kranju se udeležuje tudi del kitajske reprezentance, francoski zvezdnik Yanick Agnel in Srb Vuk Čelić, žal je v zadnjem trenutku prihod v Kranj odpovedala Madžarka Zsuzsanna Jakabos, tik pred zdajci pa je odpovedala tudi obolela najmočnejša Slovenka Anja Klinar.

Mitinga se je udeležila tudi zelo močna britanska ekipa, pa številni gostje iz Italije in področja nekdanje Jugoslavije.

Med Slovenci, žal je manjkal del slovenskih reprezentantov, med katerimi se bodo kasneje nekateri pritoževali nad pomanjkanjem močnih tekme, je prepričljivo zmago na 50 m prsno dosegel Ravenčan Damir Dugonjić z zavidljivim dosežkom 27,63, kar je bil tudi najboljši posamični dosežek tekmovanja. Med Slovenci je bil najboljši tudi Robert Žbogar na 100 m delfin in 200 m hrbtno ter Ava Schollmayer na 50 m hrbtno.

Francoski zvezdnik se je ustavil na poti na Tajsko

Med Kitajci je bila nedvomno najbolj zveneče ime olimpijska podprvakinja iz Londona na 100 m delfin Lu Ying, v Kranju nepremagljiva na 50 m razdalji, skupaj pa so kitajski plavalci dosegli kar osem zmag. O kakovosti tujcev denimo priča podatek, da je slovenska rekorderka na 100 m prsno Tjaša Vozel osvojila šele četrto mesto, za dvema kitajskima in eno britansko tekmovalko. Na 200 m prsno je bil četrti tudi Dugonjić, ki so ga prehiteli kar trije Kitajci.

V Kranju se je ustavil tudi Francoz Yannick Agnel, ki odhaja na priprave na Tajsko in zmagal na 100 m prosto, na 400-metrski razdalji pa je za Kitajcem Quijem Zhaonm osvojil drugo mesto.

Med bolj zanimivimi je bila ženska tekma na 400 m prosto, ki jo je na koncu prepričljivo dobila Kitajka Guo Junjun, tesno pred Tjašo Oder, Britanka Holly Hibbott pa je dobila dvoboj z drugo ravensko reprezentantko Gajo Natlačen za tretje mesto.

Ne spreglejte