Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 1. 2016,
20.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Damir Dugonjić Anja Klinar plavanje

Četrtek, 28. 1. 2016, 20.13

8 let

Damir Dugonjić: Precej napredujem, to čutim

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Maribor bo do nedelje gostil združeno zimsko prvenstvo Slovenije v 25-metrskih bazenih, že prvi dan tekmovanja pa je postregel z nekaj zanimivimi obračuni.

Prvi zvezdnik prvenstva je v Mariboru v teh dneh prav gotovo Damir Dugonjić, ki je plavanje v štajerski prestolnici vzel predvsem kot dober trening. V finale se je prebil s kar štiri sekunde boljšim časom od zasledovalcev, nato pa v finalu slavil z 58,49.

"Ta tekma mi pride prav zaradi tega, da tekmujem, v malih bazenih so namreč zelo pomembni obrati, te pa delam tudi v olimpijskem, zato to zelo prav pride. V tem času sicer ogromno treniram v velikem, ne toliko v majhnem, a fino je tekmovati. Veliko je tudi skokov, podvodnega plavanja, lahko to vadim, zato ni važno, kje tekmujem. Ta tekma je en dober trening, na tekmi se veliko bolj utrudim," je dejal Korošec, ki bo v Mariboru plaval še na 50 prsno.

Upam, da jih s svojim plavanjem poženem naprej

V tem obdobju predvsem veliko trenira skupaj s trenerjem Matijo Medveškom na Koroškem. "Težav nimam, treniram zelo dobro, konstantno, precej napredujem, to čutim. Pomembno mi je, da me trener opazuje, da ve, kaj mi manjka. Če sem preutrujen, da spusti jakost treninga, tako da mi je v tem času zelo pomembno, da me vidi, kako treniram," je dejal Dugonjić.

Čeprav prave konkurence v bazenu ni imel, mu veliko pomeni, da se lahko meri s slovenskimi tekmeci. "Fino je tekmovati z ostalimi plavalci tu v Sloveniji, upam, da lahko malo pomagam, da jih s svojim plavanjem poženem naprej, da me želijo prehiteti. Upam, da jim je to cilj, ker če bodo stremeli k temu, potem bodo zagotovo dobro plavali," je še dejal evropski prvak.

"Noben trening ni tako dober kot tekma sama"

Z zanimivim obračunom so postregla dekleta v disciplinah 400 metrov prosto in 200 metrov delfin. Na obeh razdaljah je bila najboljša Anja Klinar, ki je zmagala s časom 4:04,48 na 400 metrov mešano in 2:09,63 na 200 metrov delfin.

"To je zame dobra tekma, ker je dober trening, noben trening ni tako dober kot tekma sama. Upam, da bom dosegla dobre rezultate, ki jih na treningih ne morem. Menim, da smo Slovenci med sabo dobra konkurenca. To je močna tekma z državnega vidika, zato nas je večina tukaj, gre le za najpomembnejše tekmovanje v državi," je po dveh zmagah dejala Klinarjeva.

V prihodnjih dneh jo vsak dan čakata še po dva nastopa. "Glede na to, da mi obrati ne gredo najboljše, to počnem prav tukaj, vadim eksplozivnost. Ker imam veliko startov in disciplin, je to zame pomembno. Z rezultati tukaj sem zadovoljna, po evropskem prvenstvu sem imela nekaj težav, poleg tega smo zadnje tri tedne veliko trenirali in sem že nekoliko utrujena, zato me je skrbelo, kako bo, a sem z današnjimi rezultati več kot zadovoljna," je še povedala Klinarjeva.

Prvenstvo, kjer nastopa 452 plavalcev in plavalk iz 26 klubov, se bo nadaljevalo še v petek, soboto in nedeljo.

Ne spreglejte