Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 1. 2016,
19.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Damir Dugonjić

Nedelja, 10. 1. 2016, 19.08

8 let

Damir Dugonjić je bil prepričljiv tudi v nedeljo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V nadaljevanju mednarodnega plavalnega mitinga v Kranju je reprezentant Fužinarja Damir Dugonjić z izidom 1:01,61 na 100 m prsno tudi v nedeljo poskrbel za odličen dosežek.

Že v soboto je ob zmagi na 50 m prsno dosegel najboljši posamični izid tekmovanja, po skoraj dve letih pa je spet nastopil tudi na 200 m prsno in osvojil četrto mesto.

"Na 100 m prsno sem tem nekje, kjer sem lani zaključil, kar je za uvod v sezono dobro. Seveda od sebe vedno pričakujem več, a moram iti korak za korakom ter do konca priprav plavati pod 1:01, saj potem vem, da maja na EP, ko bom spočit in obrit, lahko plavam pod minuto," je dejal plavalec, ki se v Kranj vrača že prihodnjo soboto, kjer bo z ravensko mešano štafeto nastopil na mitingu dr. Fig. "To tekmo komaj čakam, saj gre za štafeto in tam nekako prevlada tisti ekipni duh." Januarja Dugonjića nato čaka še nastop na mitingu v Ženevi, konec meseca pa na državnem prvenstvu v Mariboru.

Posebnost tokratnega nastopa v Kranju je bila zanj tekma na 200 m prsno. "To je bil res super trening, čeprav me je bilo tudi malo strah, ker tega tako dolgo že nisem plaval. Bilo je naporno, bolelo je, ampak vem, da mi to za 100 m prsno lahko zelo pomaga, zato bom na 200 m prsno nastopal tudi na naslednjih tekmah," je še dejal plavalec, ki je v decembru s taekwondoistom Ivanom Trajkovičem posnel tudi video, v kateri sta oba športnika opravila trening v obeh športih. "To je bilo zelo zabavno in dobrodošlo za spremembo, pomembno pa je, da se športniki iz različnih športov na ta način tudi spoznamo."

Po odhodu Kitajcev so prevladovali Britanci

Ravenska reprezentantka Tjaša Oder je zanesljivo slavila na 400 m mešano, njena mlada klubska kolegica Janja Šegel na 200 m prosto, kjer je bila boljša od še ene Ravenčanke Gaje Natlačen, Radovljičanke Tjaše Pintar in Odrove. Po pričakovanjih je slovenski rekorder Robert Žbogar zmagal na 200 m delfin in pred tem tudi na 200 m prosto.

Sicer pa so po odhodu kitajskih reprezentantov v nedeljo v Kranju izstopali plavalci iz Velike Britanije. Lauren Quigley je bila na 100 m hrbtno hitrejša od Ave Scoillmayer in Janje Jamšek, Katie Matts pa na 50 m prsno od slovenske rekorderke Tjaše Vozel.

Ne spreglejte