Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
12. 7. 2017,
17.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

Natisni članek

Conor McGregor Floyd Mayweather Floyd Mayweather st.

Sreda, 12. 7. 2017, 17.00

6 let, 7 mesecev

Conor McGregor: Nočem biti nespoštljiv, a boks je preprost v primerjavi z mojim športom #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40
Conor McGregor | Foto Reuters

Foto: Reuters

V torek pozno zvečer se je v Los Angelesu začela promocijska turneja morda najodmevnejšega borilnega dvoboja vseh časov med boksarjem Floydom Mayweatherjem in MMA-zvezdnikom Conorjem McGregorjem. Toliko zanimanja že dolgo ni bilo za noben športni dogodek, kar dokazuje tudi podatek, da so zadevo začeli spremljati tudi tisti, ki jih borilne veščine niti malo ne zanimajo.

Čeprav se je na prvem soočenju veliko več pričakovalo od zgovornega Irca, se je na presenečenje vseh v "trash talku" izkazal tudi Floyd Mayweather. 40-letni Američan je začel zdolgočaseno, potem pa Ircu povedal nekaj krepkih, kar je vse skupaj le še začinilo.

Kmalu po uradnem delu je imel svetovni UFC-prvak v dveh težnostnih kategorijah (peresni in lahki) tudi samostojno novinarsko konferenco, ki jo je nepričakovano motil Floyd Mayweather starejši. Oče Mayweather je Irca ozmerjal po dolgem in počez, McGregor pa je v slogu gospodov bolj kot ne poslušal nekdanjega odličnega boksarja in vse skupaj obrnil na šalo.

Kdo bo zmagovalec spektakularnega boksarskega dvoboja v Las Vegasu?

  • Floyd Mayweather
    50,67 %
    1205 glasov
  • Conor McGregor
    49,33 %
    1173 glasov
Oddanih 2378 glasov

Kako se je Floyd starejši znesel nad Ircem:

"Vem, da si moj oboževalec"

Floyd starejši je prepričan, da bo njegov sin nokavtiral McGregorja. | Foto: Reuters Floyd starejši je prepričan, da bo njegov sin nokavtiral McGregorja. Foto: Reuters "V težavah si, moj sin te bo nokavtiral," je bil razpoložen 64-letni možakar. "Floyd, dobra oseba si, a ti boš kriv, ker si ga pregovoril, da se je vrnil iz pokoja. Ta pohlep ga bo na koncu drago stal. Naredili ste veliko napako. Vašemu sinu bom pomagal zaspati, vem, da je v tem zelo dober. Obljubim vam tudi, da se bo zbudil kot boljša oseba," mu je v mirnem slogu odvrnil 28-letni MMA-superzvezdnik.

"Koliko borb si izgubil, no, koliko? Izgubil si tri, ko te nalomi še Floyd, boš imel štiri. Vsi, ki jih je do zdaj premagal, bi premagali tebe," se ni mogel zaustaviti  Floyd starejši.

"Floyd še ni imel resnega dvoboja. Premagal je veliko povprečnežev, zato je tako, kot je. Floyd, v očeh ti vidim, da si moj navijač in da me v resnici obožuješ. Tega ne moreš skriti, pridi sem po avtogram," je v smehu Irec jezil Floyda starejšega.

McGregor, pazi se, Floyd starejši še zna:

Vrnil se bo v UFC

Ko se je šov končal in so člani ekipe Moyney Team dobesedno odvlekli starejšega Floyda iz konferenčne dvorane, je sledilo vprašanje, ali bo imel McGregor po tem dvoboju, s katerim bo zaslužil 80 milijonov ameriških dolarjev, sploh še željo po vrnitvi v UFC.

"Seveda, to je šport, ki ga mam rad. Je neizprosen, ne dovoljuje napak, a rad uporabljam golenico, laket in komolce. Sliši se čudno, a tako je," je dejal McGregor, za konec pa razjezil boksarski svet, ko so ga vprašali, ali bo zdržal domnevnih 12 rund. Ne nazadnje je imel že težave s kondicijo, ko ga je na prvem dvoboju z Natom Diazom kar naenkrat zmanjkalo in je izgubil.

Vrnil se bo v UFC, saj je to šport, ki ga obožuje. | Foto: Reuters Vrnil se bo v UFC, saj je to šport, ki ga obožuje. Foto: Reuters

"Gre za dvoboj, ki je vključeval udarce s koleni, nogami in komolci. Z Diazom sva bila tudi težja. To je nekaj povsem drugega, kot bo to zdaj. V boksu greš vedno, ko potrebuješ zrak, v klinč in počivaš. 36 minut ni nič, pa nočem biti nespoštljiv. Boks je zelo lahek šport v primerjavi z mojim," je dejal McGregor. S tem je razjezil boksarski svet, ki ga že tako ali tako sovraži in se sprašuje, kaj MMA-borec dela v njem.

Ne spreglejte