Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 5. 2015,
16.40

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

spust divje vode državno prvenstvo

Sobota, 16. 5. 2015, 16.40

5 let

Cof, Frančeškin in Novakova državni prvaki v spustu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Spustaši na divjih vodah so na Savi Dolinki nastopili na državnem prvenstvu v klasičnem spustu. V nedeljo jih čaka še preizkušnja na Soči, ko se bodo pomerili za naslove prvakov v sprintu.

V konkurenci kanuistov je naslov prvaka osvojil Blaž Cof, med kajakaši je bil najboljši Maks Frančeškin, med kajakašicami Ajda Novak, med dvojci pa Peter Žnidaršič in Luka Žganjar.

V nedeljo jih čaka še preizkušnja na Soči, ko se bodo pomerili za naslove prvakov v sprintu. Poleg slovenskih tekmovalcev so se na tekmi pomerili tudi najboljši hrvaški spustaši.

Ti so bili v ospredju v konkurenci kanuistov. Na tekmi je namreč zmagal večkratni svetovni prvak Emil Milihram, ki je bil od drugouvrščenega Cofa hitrejši za dobrih 36 sekund. Cof je bil tako v absolutni konkurenci drugi, v razvrstitvi za državno prvenstvo pa se je veselil zmage. Tretje mesto na tekmi si je priveslal še en Hrvat Tomislav Lepan. V razvrstitvi državnega prvenstva je drugo mesto pripadlo Luki Žganjarju, tretje pa Simonu Hočevarju.

Zelo napeta in izenačena je bila tekma v konkurenci kajakašev. Zmage in naslova državnega prvaka v klasičnem spustu se je razveselil povratnik na divje vode Frančeškin. Z le 24 stotinkami sekunde zaostanka se je na drugo mesto uvrstil Vid Debeljak, tretje mesto pa je pripadlo Nejcu Žnidarčiču.

V ženski konkurenci si je zanesljivo zmago priveslala Ajda Novak. Za njo sta se zvrstili klubski kolegici s KKK Ljubljana Teja Vrbnjak Erbežnik in Jana Hočevar. V konkurenci dvojcev sta zmagala Žnidaršič in Žganjar, ki sta bila hitrejša od Blaža Cofa in Simona Hočevarja za dobrih 13 sekund. Na tretje mesto se je uvrstil primorski dvojec Marko Čivčija in Nejc Kravanja.

Po posamičnih nastopih so sledile še ekipne tekme, v katerih so nastopile mešane ekipe. Zmagala je prva ekipa KKK Ljubljana, za katero so veslali Anže Urankar, Tim Kolar in Tim Novak.

Ne spreglejte