Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 7. 2024,
23.30

Osveženo pred

1 teden, 4 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,87
Luka Potočar Vita Lukan Mia Krampl športno plezanje

Natisni članek

Nedelja, 14. 7. 2024, 23.30

1 teden, 4 dni

Chamonix, tekma svetovnega pokala v športnem plezanju

Mia Krampl osma v Chamonixu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,87
Mia Krampl | Mia Krampl je bila edina slovenska finalistka na tekmi v Chamonixu. | Foto Guliverimage

Mia Krampl je bila edina slovenska finalistka na tekmi v Chamonixu.

Foto: Guliverimage

Slovenska športna plezalka Mia Krampl je na tekmi svetovnega pokala v francoskem Chamonixu zasedla osmo mesto v težavnosti. Za las je brez nastopa med najboljšo osmerico ostala Vita Lukan, medtem ko je pri moških Luka Potočar zasedel 18. mesto med 26 polfinalisti.

Mia Krampl Koper 2023
Sportal Pet Slovencev v polfinalu Chamonixa

Pri ženskah je zmagala Japonka Ai Mori, ki je bila najboljša že v polfinalu. Tudi drugouvrščena Avstrijka Jessica Pilz je v finalu priplezala do vrha, tretja pa je bila še ena Japonka Mei Kotake (44+).

Tekmovalke od petega do 13. mesta so v polfinalu vse posegle po oprimku 35+, zaradi boljše uvrstitve v kvalifikacijah pa si je finale osmerice med drugim zagotovila Krampl na sedmem, za las pa je brez ostala Lukan na devetem mestu. Sara Čopar (25+) in Lucija Tarkuš (20+) sta zasedli 20. oziroma 22. mesto.

Tekmovalke od petega do 13. mesta so vse posegle po oprimku 35+, zaradi boljše uvrstitve v kvalifikacijah pa si je finale osmerice med drugim zagotovila Mia Krampl na sedmem, za las pa je brez ostala Vita Lukan na devetem mestu. Sara Čopar (25+) in Lucija Tarkuš (20+) sta zasedli 20. oziroma 22. mesto.

V kvalifikacijah sta nastopili tudi Rosa Rekar in Lana Skušek, ki sta končali na 29. oziroma 32. mestu.

Potočar: Žal mi je, da se ni izšlo

Luka Potočar je zasedel 18. mesto. | Foto: Grega Valančič Luka Potočar je zasedel 18. mesto. Foto: Grega Valančič Pri moških je bil v polfinalu le Luka Potočar, a se edini slovenski moški predstavnik na prihajajočih olimpijskih igrah ni približal najboljši osmerici. Z oprimkom 32 je zasedel 18. mesto. Za finale je zadostoval 34. oprimek.

"Bilo je precej podobno kot v Innsbrucku. Lahko čez kvalifikacije, a tam so bile kot vselej smeri bolj enostavne. V polfinalu je bila smer podobna, do tja, kjer sem padel, ni bilo nič posebnega, potem pa gib, ko je bila pozicija čudna. Cilj je bil finale, tudi pripravljen sem bil zanj in plezal tako, zato mi je žal, da se ni izšlo. Trenutno je načrtovan najprej trening v Barceloni, nato pa slaba dva tedna treninga v Podvinu kot ponavadi in zadnje priprave na Pariz," je dejal 22-letni Potočar.

Zmagal je Američan Colin Duffy (42+) pred domačinom Samom Avezoujem (41+) in Britancem Tobyjem Robertsom (39), ki je edini v polfinalu prišel do vrha smeri v Chamonixu.

V kvalifikacijah sta izpadla Martin Bergant na 51. in Lovro Črep na 52. mestu.

Ne spreglejte