Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 10. 2016,
17.35

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Rio 2016 Franček Gorazd Tiršek Veselka Pevec Miro Cerar

Četrtek, 6. 10. 2016, 17.35

6 let, 7 mesecev

Cerar in ministrica Makovec Brenčičeva poudarila zgled in voljo paraolimpijcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Maja Makovec Brenčič, Miro Cerar, paraolimpijci | Foto Anže Malovrh / STA

Foto: Anže Malovrh / STA

Slovensko paraolimpijsko reprezentanco, ki je septembra uspešno nastopila na igrah v Riu, sta danes sprejela predsednik vlade Miro Cerar in ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič. Oba sta poudarila pomen slovenskega nastopa na igrah in izpostavila, da so športniki invalidi zgled vsem s svojo voljo in prizadevnostjo.

Slovenski paraolimpijci so se s septembrskih iger vrnili z dvema medaljama, zlato Veselke Pevec in srebrno Frančka Gorazda Tirška, in še vrsto odličnih dosežkov. Uvrstitve med deseterico so velik uspeh, sta poudarila gostitelja današnjega sprejema, še poseben pomen pa ima nastop športnikov invalidov, ki so lahko navdih in zgled vsem Slovencem.

Cerar: Čestitam za neizmeren trud, predanost, požrtvovalnost

"Vesel sem, da vam lahko čestitam za izjemen uspeh v Riu. Pred vašim odhodom sem vam zaželel vse najbolje in upal, da boste naredili največ, kar zmorete. Lahko rečem, da ste tako sebi kot vsem nam pokazali, kaj znate in zmorete. Še posebej čestitam obema dobitnikoma medalj, pa tudi vsem ostalim. Čestitam za neizmeren trud, predanost, požrtvovalnost in za to, da ste presegli same sebe," je dejal Cerar in dodal: "Vem, da ste dali vse od sebe, zato se vam v imenu vlade in v imenu celotne Slovenije najlepše zahvaljujem. Ste dokaz, kaj človek zmore, tudi če ima veliko težje življenjske okoliščine kot drugi. S tem ste zgled vsem nam, še posebej mladim."

Veselke Pevec je v Riu osvojila zlato odličje. | Foto: Anže Malovrh / STA Veselke Pevec je v Riu osvojila zlato odličje. Foto: Anže Malovrh / STA

Makovec Brenčičeva: Občudujemo vas

"Srčno in predano nas zastopate na svetovnih prizoriščih. Ste nam tudi izjemen zgled in navdih. Zmogli ste preboj med olimpijce. Zdelo se je, da je ekipa majhna, a je bila zelo odmevna. Bili smo z vami, z vsakim posebej. Res smo bili ponosni, občudujemo vas. Šport povezuje, zmaguje, Slovenci verjamemo vanj. Vi nas v tem še posebej navdihujete. Pokazali ste, da je bil šport tisti, v katerega ste verjeli," je v nagovoru športnikom poudarila resorna ministrica.

Premier je dobitnikoma medalj Pevčevi in Tiršku ter njuni trenerki Poloni Sladič podelil tudi čeke (v vrednosti 17.160, 12.870 in 15.015 evrov), športniki pa so se Cerarju in ministrici zahvali s podarjenim slikama.

Pevčeva: Hvala za vso podporo

V imenu slovenske odprave v Riu se je za čestitke in podporo v domovini zahvalila zlata strelka Pevčeva. "Zahvalila bi se v imenu ekipe za to povabilo in sprejem. Hvala za vso podporo, ki nam jo dajete. še enkrat bi se zahvalila predsedniku vlade za klic v Rio po osvojenih medaljah. Mi pa se bomo trudili, da boste imeli še kdaj razlog, da nas pokličete."

Ne spreglejte