Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
2. 12. 2013,
7.48

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Klemen Čebulj Alen Šket Mitja Gasparini Alen Pajenk Tine Urnaut Miha Plot Matevž Kamnik Dejan Vinčić Tina Lipicer Samec Jernej Potočnik Davor Čebron Sara Hutinski Sonja Borovinšek Anja Zdovc

Ponedeljek, 2. 12. 2013, 7.48

3 leta

Čebulj se je ustavil pri 54, Urnaut pokazal zobe, poškodba Lipicerjeve

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Za nami je nov natrpan odbojkarski teden, v katerem so eni blesteli bolj, drugi malce manj. Prvo ime je zagotovo izjemni Klemen Čebulj, izkazal se je tudi Tine Urnaut, Alen Pajenk in družba v krizi.

Potem ko so "Italijani" pred tednom dni počivali, je bil tokrat pred njimi dvojni program. Odigrali so kar dva kroga, ki pa je bil točkovno za slovenske odbojkarje naravnost porazen. Slovenski legionarji so na sedmih tekmah s svojimi ekipami vknjižili le dve točki, zato pa so malce dvignili povprečje z osebnimi izkupički. Najbolj je izstopal Klemen Čebulj, ki je na tekmah proti Castellu (30) in Cuneu (24) skupaj dosegel izjemnih 54 točk, kar je bilo obakrat največ v njegovi ekipi. Solidna tekma je uspela tudi Mitji Gaspariniju, ki je dosegel 15 točk, žal pa je njegova Verona kljub temu gladko izgubila proti Molfetti. Preostala dva slovenska predstavnika, Alen Šket in Miha Plot, se nista niti preznojila.

Uranut in Kamnik sta si razdelila minutažo

Veliko bolje, vsaj kar zadeva ekipni izkupiček, je šlo fantom v Turčiji. Tine Urnaut in Matevž Kamnik sta z Arkasom zabeležila dve zmagi. Na prvi tekmi proti ekipi Inegol je igral Urnaut in bil z 18 točkami prvo ime ekipe, lahko rečemo, da je bila to ena boljših, če že ne najboljša predstava Korošca v dresu turškega prvaka. Tine je imel kar 86-odstotni izkoristek napada, kar je za sprejemalca izjemen dosežek. Na drugi tekmi tega tedna je trener Glenn Hoag namesto Urnauta vpoklical drugega Slovenca, Kamnika, ki je proti zadnji ekipi turške lige dosegel sedem točk.

Dejan Vinčić, tretji predstavnik v turškem prvenstvu, je zabeležil poraz in zmago. Njegov Mili Piyango v torek ni imel možnosti proti Halkbanku, zato pa so bili uspešnejši proti Konaku in gladko zmagali s 3:0 v nizih.

Pajenkov Jastrzebski v manjši krizi

Če je še pred kratkim Jatrzebski Alena Pajenka letel po poljski ligi, se je njihov polet vsaj za zdaj končal. V zadnjih treh krogih so osvojili le dve točki, kar se pozna tudi na lestvici. Če so bili še pred tremi krogi vodilni, zdaj zasedajo peto mesto in imajo šest točk manj kot vodilna Resovia Rzeszow. Slovenski bloker je pri porazu proti Radomu dosegel devet točk, pri težki zmagi nad Politechniko s 3:2 pa 13.

V Grčiji je na vročem derbiju z Lamio poraz doživel Jernej Potočnik (6), v Avstriji pa se je dveh točk v dveh tekmah veselil Davor Čebron (3, 10).

Vse predstavnice nežnejšega spola zmagale

Novih treh točk v italijanski serii A se je veselila Tina Lipicer Samec, ki je s soigralkami v gosteh s 3:0 premagala ekipo Urbina. Žal pa je vse skupaj nekoliko pokvarila poškodba slovenske sprejemalke, ki si je v drugem nizu zvila gleženj. Ne ve se še, za kako hudo poškodbo gre, saj bo imela bolj natančne preiskave šele v ponedeljek. Upajmo, da odsotnost z igrišč ne bo predolga, saj bodo sicer svojo kapetanko igralke Pomija še kako pogrešale.

Drugič zapored je v francoskem prvenstvu roke dvignila Anja Zdovc, ki je tokrat s svojim Venellesom s 3:1 premagala svoj nekdanji klub Istres. Zdovčeva je k zmagi prispevala deset točk. Prav tako pa sta novo zmago v češkem prvenstvu zabeležili Sonja Borovinšek in Sara Hutinski.

Ne spreglejte