Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sobota,
14. 7. 2012,
9.02

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

ameriški nogomet liga NFL Drew Brees

Sobota, 14. 7. 2012, 9.02

3 leta, 1 mesec

Brees z osramočenimi Saints podpisal rekordno pogodbo

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Podajalec Drew Brees se je dogovoril za novo petletno pogodbo z osramočenimi New Orleans Saints. Dobil bo 100 milijonov ameriških dolarjev in imel najboljšo letno plačo v NFL.

Vsaj ena dobra novica za New Orleans Saints (po enoletnem suspenzu trenerja in več igralcev zaradi "lova na glave" - nagrad za namerne grobe prekrške): s svojim podajalcem Drewjem Breesom so podpisali novo pogodbo. Rekorder naj bi v naslednjih petih letih prejel 100 milijonov ameriških dolarjev (zagotovljenih ima vsaj 60 milijonov). Letos bo dobil 40 milijonov (bonus za podpis), naslednje leto 10 milijonov, v 2014 11 milijonov, v 2015 19 milijonov in leta 2016 še 20 milijonov. Glede na letno plačo je postal najbolje plačan igralec v NFL.

Gre za enega najboljših podajalcev zadnjega desetletja v profesionalni ligi ameriškega nogometa NFL. V zadnji sezoni je presegel rekord legendarnega Dana Marina - 5.476 podanih jardov. Šestkratni udeleženec Pro Bowla v New Orleansu igra od leta 2006, pred tem pa je bil pet let član San Diego Chargers. V sezoni 2009 je Saintse popeljal do zmage na Super Bowlu.

"Čutim, da bi lahko igral še 20 let"

Pred šestimi leti je bila Breesova kariera pod vprašanjem, ko je bil operiran na roki, s katero podaja. Zdaj je eden najbolje plačanih športnikov na svetu. "Tukaj sem. Grem v svojo 12. sezono. Star sem 33 let, a se počutim kot otrok. Čutim, da bi lahko igral še 20 let. Še imam strast do igre in motivacijo."

"Zdaj se moramo osredotočiti na začetek pripravljalnega kampa. Naš cilj ostaja, da postanemo prva ekipa, ki bo gostila in osvojila Super Bowl," se je po podpisu pogodbe z Breesom v novo sezono ozrl lastnik Saintsov Tom Benson. Naloga bo težko dosegljiva, če vemo, da trener Sean Payton ne sme delati z ekipo, Joe Vitt, ki ga menja, pa še nikoli ni bil glavni trener.

Sezona 2012 lige NFL se s pripravljalnimi kampi začne konec julija. V avgustu bodo na sporedu tekme predsezone. S tekmami prvega od 17 tednov rednega dela sezona pa se prvenstvo začenja drugi septembrski konec tedna - otvoritvena tekma bo že v sredo petega septembra, ko bodo branilci naslova New York Giants gostili divizijske rivale Dallas Cowboys.

Ne spreglejte