Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 9. 2015,
12.19

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

odbojka slovenska odbojkarska reprezentanca Bruno Rezende Bernardo Rezende Stožice

Sreda, 9. 9. 2015, 12.19

7 let, 12 mesecev

Brazilski zvezdnik: Dvorana v Stožicah je ena najlepših, v katerih sem do zdaj igral

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovensko odbojkarsko reprezentanco danes ob 19. uri v Ljubljani čaka prvi obračun z izbrano vrsto Brazilije. Tako Slovenci kot Brazilci so pred srečanjem v dvorani Stožice zelo motivirani.

Olimpijske in svetovne podprvake, ekipo s samega vrha svetovne lestvice, vodi priznani odbojkarski strateg Bernardo Rezende, trener z največ osvojenimi lovorikami, ki je v Ljubljano pripeljal šestnajst odbojkarjev, željnih dokazovanja. Med njimi so vsi najboljši igralci, z izjemo poškodovanega Wallacea De Souze, ki okreva po operaciji hrbtenice, in veterana Endresa Murilla, ki je selektorja prosil za malce več počitka. Se bodo pa slovenskim ljubiteljem odbojke zato predstavili Bruno Rezende, Leandro Vissotto, Ricardo Lucarelli, Lucas Saatkamp in drugi zvezdniki, ki kljub svoji kakovosti še nimajo zagotovljenega mesta na Rezendejevem seznamu članov reprezentance, ki bo nastopila na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru.

Brazilski selektor še gradi ekipo za Rio 2016

"Slovenija je zmagovalka evropske lige, vaši odbojkarji pa bodo, čeprav šele dobro začenjajo priprave na evropsko prvenstvo, zelo motivirani. Po drugi strani motiva in želje po dokazovanju ne bo manjkalo niti pri mojih igralcih, ki se dobro zavedajo, da se še nisem odločil, kateri od njih bodo zaigrali na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru. Tudi zame je torej to pomembno obdobje, saj je naša turneja po Severni Ameriki in Evropi zadnja priložnost, da preverim kakovost igralcev. V začetku prihodnjega leta moramo namreč že imeti izoblikovano reprezentanco," je Rezende dal vedeti, da bodo Brazilci igrali na vso moč.

Brazilski strateg je, čeprav so si dvoboja z Brazilci želele tudi nekatere najboljše evropske ekipe, za nasprotnike raje izbral Slovence. Po njegovih besedah zato, ker ima Slovenija odlične igralce in vrhunskega trenerja. Razkril je tudi že, da bo priložnost za igro v Ljubljani ponudil vsem svojim igralcem: "Odločil sem se, da bom tekmi proti Sloveniji začel z drugačnima začetnima postavama in tudi z drugačno postavitvijo igralcev na igralne položaje. Od svojih odbojkarjev bom zahteval, da gojijo hitro igro s poudarkom na moči ter agresivnosti pri začetnem udarcu in v napadalnih akcijah. Taka igra nas odlikuje in zanimivo bo spremljati, kako se bo nanjo odzvala Slovenija. Prepričan sem, da nas čakata dve zelo dobri tekmi."

Kapetan Brazilije: Upam, da Slovenija ne preseneti že nas

Brazilski kapetan in tudi prvi zvezdnik reprezentance Bruno Rezende je bil po treningih v Stožicah kljub utrujenosti zelo dobro razpoložen. "V Sloveniji sem prvič in kar nekoliko presenečen sem nad tem, kako je vse lepo. Vsi so nas tudi zelo lepo sprejeli, navdušen pa sem tudi nad dvorano, ki je zagotovo ena najlepših, v katerih sem do zdaj igral, pa veste, da sem potoval in igral že povsod po svetu. Še vedno imamo sicer nekaj težav s časovno razliko, saj smo še pred manj kot tednom dni igrali v Los Angelesu in potem še dve tekmi v Franciji, tako da smo nekoliko utrujeni. Vendar tudi to ni težava, saj imamo ekipo, sestavljeno iz šestnajstih igralcev, ki v vsakem trenutku lahko stopijo na igrišče. Selektor lahko tako veliko menja in tudi tukaj bomo zagotovo vsi dobili priložnost za dokazovanje," je uvodoma dejal selektorjev sin, ki zelo ceni slovenske igralce.

"Slovenija bo pod Gianijem še zelo napredovala"

"Tako jaz kot moji soigralci smo zelo veseli, da bomo igrali proti ekipi, ki z Andreo Gianijem na klopi piše novo poglavje v slovenski odbojki. Tega ne govorim kar tako, saj slovenske odbojkarje poznam precej dobro in sem se z večino srečal v Italiji. Gre za vrhunske igralce, ki igrajo v najboljših evropskih klubih, in z Gianijem kot selektorjem bodo zagotovo še zelo napredovali. Prepričan sem, da je prav Slovenija tista ekipa, ki na evropskem prvenstvu lahko najbolj preseneti. Osebno Slovenijo vidim celo v polfinalu," je dejal Rezende in nekoliko v šali dodal: "Seveda pa upam, da vaši odbojkarji ne bodo za kakšno presenečenje poskrbeli že danes. Naj ga prihranijo za evropsko prvenstvo."

Odbojkarski spektakel med Slovenijo in Brazilijo se bo začel ob 19. uri, četrtkovo tekmo, ki bo ob 18. uri, pa bodo odbojkarji odigrali za zaprtimi vrati.

Ne spreglejte