Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 12. 2021,
9.01

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Tom Brady

Ponedeljek, 27. 12. 2021, 9.01

2 leti, 4 mesece

Brady do 18. divizijskega naslova, prvega s Tampo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Tom Brady | 44-letni Tom Brady ne popušča.  | Foto Guliverimage

44-letni Tom Brady ne popušča.

Foto: Guliverimage

Zvezdnik ameriškega nogometa Tom Brady je s Tampa Bay Buccaneers po zanesljivi zmagi z 32:6 proti Carolina Panthers osvojil naslov divizijskih prvakov in potrdil mesto v končnici lige NFL. Tampa, branilka naslova je divizijsko lovoriko osvojila prvič po letu 2007, Brady pa skupaj že 18. v karieri, kar je svojevrsten rekord.

Štiriinštiridesetletni Tom Brady, sicer sedemkratni prvak lige NFL, je Buccaneersom pomagal do 11. zmage v sezoni ob štirih porazih, kar je bilo dovolj, da so v južni diviziji NFC na vrhu neulovljivi pred New Orleans Saints (7-7).

S tem je izjemni podajalec v karieri prišel še do prvega divizijskega naslova v dresu Buccaneers, pred tem jih je 17 osvojil v dresu New England Patriots, s katerimi je šestkrat prejel šampionski prstan. V končnici bo prihodnje leto, če vmes ne bodo posegle poškodbe, odigral že 46. tekmo, kar je več kot jih ima v vsej svoji zgodovini kar 22 ekip lige NFL.

Brady ima za seboj sijajno sezono in je v krogu kandidatov za naziv najkoristnejšega igralca rednega dela. Je prvi po osvojenih jardih s podajami (4348) in zadetkih oz. touchdownih (36) ter četrti v ratingu podajalcev (64,3).

Poleg Tampe si je doslej mesto v končnici zagotovilo še pet drugih ekip, in sicer Green Bay Packers (12-3), Dallas Cowboys (11-4), Los Angeles Rams (11-4), Arizona Cardinals (10-5) in Kansas City Chiefs (11-4). Predvsem slednji so po treh zmagah in štirih porazih na prvih sedmih tekmah od tedaj nanizali osem zaporednih zmag. V tem tednu so povozili Pittsburgh Steelers s 36:10.

Do konca rednega dela sta še dva tedna tekmovanj v januarju, končnica pa bo na sporedu od 15. januarja naprej, 56. super bowl oz. finale lige NFL pa bo 13. februarja v Los Angelesu.

Ne spreglejte