Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jan Tomše

Torek,
2. 2. 2016,
12.31

Osveženo pred

6 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

vrnitev WBC Mike Tyson bipolarna motnja

Torek, 2. 2. 2016, 12.31

6 mesecev, 3 tedne

Boril se je proti Miku Tysonu in Lennoxu Lewisu, zdaj pa ...

Jan Tomše

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
54-letni Frank Bruno, nekdanji svetovni boksarski prvak v supertežki kategoriji, napoveduje vrnitev v boksarski ring.

Eden najboljših britanskih boksarjev vseh časov Frank Bruno se je upokojil leta 1995 po hudem porazu proti Miku Tysonu, ki mu je moral prepustiti naslov svetovnega prvaka po verziji WBC v supertežki kategoriji.

Bipolarna motnja Brunu so zdravniki leta 2003 ugotovili bipolarno motnjo s samomorilskimi nagnjenji, zaradi katere je bil večkrat tudi hospitaliziran. Po letih boja z boleznijo Britanec rešitev vidi med športnimi vrvmi. "Moram se vrniti k boksu, to mi bo pomagalo, da se otresem bolezni. Ne želim več v bolnišnico," je v ponedeljek za britanski ITV dejal Bruno, ki je pred leti priznal, da se je po koncu športne kariere udinjal kokainu, kar je še okrepilo njegove zdravstvene težave.

Bruno za vrnitev v boksarski ring potrebuje odobritev britanskega boksarskega nadzornega sveta, ki skrbi za licence boksarjev na Otoku. Za zdaj Bruno vloge za dovoljenje, ki bi mu omogočilo vrnitev v šport, ni podal, je sporočil nadzorni svet. Od boksarja do pevca in (skoraj) politika 54-letni Frank Bruno je kot boksar slovel po silovitih udarcih, vseh prvih 21 zmag med profesionalci je dosegel z nokavtom. V karieri je zmagal 40., poražen je bil petkrat, dvakrat je na primer izgubil proti Miku Tysonu, enkrat pa proti Lennoxu Lewisu. Svetovni prvak je postal leta 1995 z zmago nad Američanom Oliverjem McCallom, a mu je naslov že na naslednjem dvoboju odvzel "železni" Mike Tyson. V letu, ko je bil svetovni prvak, je Bruno odpel priredbo znamenite pesmi Eye of the Tiger iz Stallonovega filma Rocky. Po umiku iz boksa je počel različne stvari, med drugim se je (skoraj) podal v politiko, in to pri britanskih konservativcih, čeprav je pozneje zanikal resnost tovrstnih namenov. Pojavil se je v številnih televizijskih oddajah in šovih, večkrat je pretekel tudi maraton, nazadnje slavnega londonskega pred štirimi leti.

Ne spreglejte