Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 5. 2020,
17.56

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Anthony Joshua Kubrat Pulev boks

Sreda, 20. 5. 2020, 17.56

3 leta, 11 mesecev

Kubrat Pulev: Naj se borijo ali pa prepustijo naslov

Bolgar ne odstopa od spopada z Joshuo: Ne bom se umaknil Furyju!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Anthony Joshua Kubrat Pulev | Kubrat Pulev je odločen, da se bo spopadel z Anthonyjem Joshuo, čeprav Britanci nestrpno čakajo na dvoboj Joshua - Tyson Fury. | Foto Reuters

Kubrat Pulev je odločen, da se bo spopadel z Anthonyjem Joshuo, čeprav Britanci nestrpno čakajo na dvoboj Joshua - Tyson Fury.

Foto: Reuters

Bolgarski boksar Kubrat Pulev je v pogovoru za BBC izjavil, da se niti slučajno ne misli odreči boju za naslov svetovnega prvaka po verziji IBF in trdi, da nestrpno pričakuje obračun z branilcem naslovov svetovnega prvaka, Antonyjem Joshuo.

Z Britancem bi se moral pomeriti 20. junija, a so dvoboj zaradi epidemije novega koronavirusa prestavili za nedoločen čas, poroča STA.

Anthony Joshua, Eddie Hearn, Kubrat Pulev
Sportal Za dvoboj Joshue in Puleva v igri tudi puljska Arena, a do oktobra ne bo nič

"Dovolj je govoric in špekulacij"

V zadnjem času so se pojavile govorice, da bi se Joshua raje najprej meril s Tysonom Furyjem, s katerim bi se borila za naslov absolutnega prvaka (po vseh štirih verzijah, Joshui trenutno manjka WBC) in da naj bi se zaradi tega Bolgar umaknil. A Pulev meni ravno nasprotno.

"Dovolj je govoric in špekulacij. Ne razumem, zakaj še vedno odlagamo z določitvijo datuma in kraja. Komaj čakam, da zmagam v tem boju. Vidim, da se me nekdo boji in se poskuša soočiti z nekom drugim pred mano. Tako svetovni prvak ne bi smel razmišljati," Pulev ne razume besed in želja Joshue.

Joshua se je Andyju Ruizu že maščeval za poraz iz junija 2019. | Foto: Reuters Joshua se je Andyju Ruizu že maščeval za poraz iz junija 2019. Foto: Reuters

Enkrat se je že umaknil, tokrat se ne bo

Pulev bi se moral z Joshuo pomeriti že leta 2017, a je zaradi poškodbe dvoboj odpovedal, Joshua pa je junija leta 2019 izgubil proti Andyju Ruizu, toda naslove vrnil čez pol leta z zmago v povratnem dvoboju, potem ko je Pulev sprejel denar in ponudil Joshui možnost "revanše" Ruizu.

"To sem storil le enkrat, drugič ne bom. Takrat je bilo vse proti pravilom, tokrat bo drugače. Eno leto čakam na dvoboj, vedno najdejo nek razlog, da ga odložijo. Naj se borijo ali pa prepustijo naslov," meni Pulev.

O krajih in datumih dvoboja trenutno razpravljajo, možnost je, da se boksarja srečata v puljski Areni. Pulev je doslej dobil 28 od 29 dvobojev, leta 2014 je izgubil proti Vladimirju Kličku, tudi Joshua ima le en poraz v 24 dvobojih, še piše STA.

Preberite še:

Ema Kozin  - Maria Lindberg Stožice
Sportal Kozinovi koronavirus odnesel dvoboj, nov termin jeseni
Mike Tyson
Sportal Pogovori že potekajo: Nismo še dogovorjeni, ampak vse gre v tej smeri
Ne spreglejte