Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
5. 11. 2015,
21.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

ACH Volley Bogdan Kotnik liga prvakov liga prvakov odbojka

Četrtek, 5. 11. 2015, 21.09

8 let

Bogdan Kotnik: Uspelo nam je zaustaviti Ngapetha, ki ga redkokdo

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
ACH Volley je s porazom začel novo avanturo v ligi prvakov. Zvezdniška Modena je bila pričakovano boljša in v Stožicah gladko slavila z 3:0 v nizih.

Italijanski podprvak je tekmo bolje začel in povedel že s 16:10, a izbranci Bogdana Kotnika se niso predali in ujeli favoriziranega tekmeca. Najprej so na bloku ujeli Miloša Nikića za znižanje izida le na točko, 23:24, ko pa je Mario Koncilja dosegel še as, so Ljubljančani presenetljivo povedli celo s 25:24. Na koncu je po sporni odločitvi glavnega sodnika Cora van Gompla prvi niz s 27:25 pripadel gostom.

V drugem in tretjem nizu so Italijani stopili na plin in z raznovrstno igro strli ljubljanski oreh, ki pa še zdaleč ni razočaral. To so znali pozdraviti tudi gledalci, ki se jih je zbralo 1600.

Nič jih ni presenetilo

"V prvem nizu je Modena potrebovala celo pomoč sodnikov, da so dobili niz. Prepričan sem, da se je žoga od italijanskega bloka odbila v avt, to je videl tudi stranski sodnik, ki pa ga glavni ni upošteval. Vseeno mislim, da smo v igri blok – obramba naredili dober posel. Ujeli smo ogromno težkih žog, imeli ogromno dotikov v bloku in lahko rečem, da nas ni prav nič presenetilo. Gostje so bili veliko boljši le v napadu, kjer je nam zmanjkalo moči. Kako tudi ne, saj ima Modena strašanski blok, proti kateremu je izredno težko napadati," so bile prve misli trenerja ACH Volleyja.

"Uspelo nam je ustaviti Ngapetha"

"Vesel sem, da nam je uspelo ustaviti Ngapetha, ki ga redkokdo ustavi, se pa je na drugi strani malce razigral Vettori, ki ponavadi ni tako prodoren," je dodal Kotnik. Earvin Ngapeth je dosegel 11 točk, prav tako Luca Vettori, najboljši pri Modeni pa je bil Miloš Nikić (13). Pri ACH Volleyju je bil najboljši Eric Mochalski (17).

Poraz proti Triglavu le odraz motivacije

Trener ACH Volleyja seveda ni pozabil omeniti poraza proti Triglavu v državnem prvenstvu, je pa bil vesel, da so danes pokazali, da poraz v Tivoliju ni bil odraz kakovosti ekipe. "Čeprav nihče ne izgublja rad, smo v splošnem gledano lahko zadovoljni s prikazanim proti Modeni. Pokazali smo, da znamo igrati in da je bil poraz proti Triglavu odraz želje in motivacije in ne kakovosti našega moštva. Te v tej ne manjka, na treningih delamo odlično in mislim, da se bo naša pot po tej tekmi le dvigovala. Motivacija je ključ do uspeha."

"Hvala gledalcem"

"Hvala tudi gledalcem, ki se jih je v Stožicah zbralo lepo število in so nas podpirali celotno tekmo. Čeprav realno na papirju nismo favorit proti nobenemu v naši skupini, nas vseeno spremljajo in spodbujajo. Liga prvakov je zagotovo priložnost, da gledalci na delu vidijo najboljše igralce, mi pa se moramo vsakemu maksimalno upreti in ga skušati premagati," je še dejal ljubljanski strateg. Čez 14 dni jih čaka težko gostovanje pri Vojvodini, ki bo glavni konkurent slovenskemu prvaku za tretje mesto v skupini.

"Še vedno smo v igri za prvo mesto"

A cilji so višji. "V vsako tekmo gremo z namenom, da zmagamo, torej po prvem krogu smo še vedno v igri za prvo mesto. A treba je biti realen, Modena je prvi favorit skupine, ne veliko za njimi je Gdansk, a tudi Vojvodina ima svoje kakovosti, zato bomo morali narediti vse, da se bomo z njo enakovredno kosali," je še sklenil Kotnik.

Ne spreglejte