Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 8. 2018,
15.11

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

sašo bertoncelj Rok Klavora

Četrtek, 9. 8. 2018, 15.11

5 let, 8 mesecev

Bertoncelj na poti v finale, Klavora v težkem položaju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Sašo Bertoncelj | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenska telovadca Sašo Bertoncelj in Rok Klavora sta na evropskem prvenstvu v športni gimnastiki v Glasgowu opravila svoje delo v kvalifikacijah. Bertoncelj je na konju z ročaji po prvi od treh kvalifikacijskih skupin v vodstvu in na dobri poti v nedeljski finale. Klavora je na parterju sicer drugi, a z oceno, ki je daleč od pričakovane.

Prvi od dveh Slovencev je nastopil Klavora. Na koncu je prejel oceno 13,733 in desetinko točke odbitka, kar ga po prvi tretjini kvalifikacij uvršča na drugo mesto. Ljubljančan s sestavo ni bil povsem zadovoljen in ne verjame, da bo ocena dovolj za finale najboljših osmih. Po predvidevanjih s prejšnjih prvenstev bi moral dobiti oceno med 14,1 in 14,4.

Za njim se je v dvorani SSE Hydro predstavil Bertoncelj, ki pa je vajo izpeljal precej bolje. Le pri seskoku je malenkost zastal in se zatresel. Dobil je oceno 14,633. Škofjeločan je po koncu naštel deset telovadcev, ki imajo možnosti, da ga prehitijo, a meni, da bo ocena zadoščala za nedeljski finale.

"Na koncu je bilo zelo težko. Vmes med prehodi, ko lahko razmišljam, sem bil skeptičen, ali bom zdržal do konca. Pobirati me je začelo, če sem iskren. Malo zaradi stresa. Bilo je naporno," je uvodoma povedal Bertoncelj, ki je bil zadovoljen s sestavo in tudi oceno.

Sodeč po zadnjih tekmah na evropskih in svetovnih prvenstvih, so v slovenskem taboru mnenja, da bo Bertoncljeva ocena zadoščala še za en nastop. Sam je bil po koncu prve kvalifikacijske skupine nekoliko bolj previden.

"Nisem pokazal veselja pri seskoku. Imel sem že slabe izkušnje. Lahko mi ne bi priznali seskoka, ker sem se zatresel. Ocena je bila na koncu lepa, najboljša letos. Bom pa še malo počakal, ne želim napovedati finala, vendar mislim, da bi lahko bilo dovolj. Je pa na vrsti še nekaj dobrih," je dejal 34-letnik, doslej dobitnik treh medalj na EP. Prvo je osvojil leta 2010, drugo 2014, obakrat je bil bronast.

Rok Klavora | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Rok Klavora: Pričakoval sem več

Manj zadovoljstva je bilo videti pri Klavori, ki si je tako kot Bertoncelj v Glasgowu postavil za cilj uvrstitev v finale. Ta se mu je doslej za las izmuznil trikrat.

"Vaja ni bila tako čista, kot jo znam narediti. Mogoče me je ogrevanje, ko sem bil sam v skupini, nekoliko zmedlo. Dvakrat sem poskočil in najavil. To ni izgovor. Doskoki niso bili čisti. Nisem zadovoljen, daleč od tega. Pričakoval sem več," je bil odkrit Klavora.

Devetindvajsetletnik je pred dnevi dejal, da bo za finale treba dobiti oceno med 14,1 in 14,4. Temu se ni približal, a upanje pri njem vseeno še vedno tli: "Lahko samo gledam, kako bodo opravili tekmovalci. Upam lahko na najboljše. Dokler ne konča zadnji, imam upanje. Sodeč po prejšnjih tekmah pa mislim, da bo premalo za finale."

Druga kvalifikacijska skupina bo začela tekmovati ob 14. uri, tretja ob 18.30. Okrog 22. ure po slovenskem času bo znan končni vrstni red.

"Sašo je po dolgem času naredil zelo lepo vajo. Sem zelo vesel. Imel je težave pri seskoku. Vaja je bila ves čas tekoča, brez velike napake, brez širjenj nog, spuščanja telesa. Ocena je bila lepa. Skoraj prepričan sem, da bo ocena dovolj visoka za finale," je črto pod nastopom svojega varovanca Bertonclja potegnil selektor Sebastijan Piletič.

O prikazanem pa je med drugim dejal: "Rok vedno dobi lepe ocene. Lepo telovadi. Žal pa je pri njem pozornost pri doskokih. Danes jih je slabo delal. Malenkosti štejejo, to ga je največ stalo. Po mojem je bil korektno ocenjen. Upam, da se bodo sodniki držali zastavljenega kriterija."

Sašo Bertoncelj
Sportal Bertoncelj in Klavora na EP po finale
Ne spreglejte