Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 11. 2018,
20.30

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Sašo Bertoncelj Teja Belak

Četrtek, 22. 11. 2018, 20.30

5 let, 4 mesece

Kvalifikacije, Cottbus, 1. dan

Bertoncelj in Belakova v finale Cottbusa, Klavora izpadel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Teja Belak | Teja Belak bo nastopila v finalu preskoka. | Foto Vid Ponikvar

Teja Belak bo nastopila v finalu preskoka.

Foto: Vid Ponikvar

Prvi dan kvalifikacij tekme svetovnega pokala v športni gimnastiki v Cottbusu, prve od osmih tekem, ki bodo štele kot kvalifikacijske za olimpijske igre v Tokiu 2020, sta si finale pritelovadila Sašo Bertoncelj na konju z ročaji in Teja Belak na preskoku. Oba bosta v finalih po orodjih nastopila v soboto. Belakova je za svoja skoka prejela oceno 14,033, Tjaša Kysselef pa 13,783. Belakova je bila sedma, Kysselefova 10.

"Zelo dobro je bilo, težko bi bilo bolje. Konkurenca je tu res dobra. O tem priča neuvrstitev finalistke evropskega prvenstva Romunke Denise Golgota v finale. Teja je po dolgem času naredila oba skoka, kot jih mora in zna. Tjaša je prav tako naredila zelo lepo, za kaj več pa je njena težavnost prenizka," je nastopa svojih varovank pospremil selektor ženske reprezentance Andrej Mavrič.

Sašo Bertoncelj, aktualni evropski podprvak, je z oceno 14,300 končal na šestem mestu in si zagotovil mesto med osmerico finalistov. Luka Kišek je z oceno 12,900 osvojil 25. mesto.

Oboleli Bertoncelj zelo zadovoljen

"Cilj je bil priti čez vajo. Zelo sem zadovoljen. Vedel sem, da bo težka tekma. Sodniški kriteriji so bili strogi, ocene vseh nižje. Eni so 'kiksali', drugi so dobro naredili. Zadovoljen sem, da sem prišel do konca," je današnjo kvalifikacijsko vajo pokomentiral Bertoncelj in nato pojasnil, da so zadnji zadnji dnevi zanj precej težki.

Sašo Bertoncelj | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Utrujen sem. Ne morem in ne morem se pozdraviti. Teden dni po svetovnem prvenstvu sem dobil vročino. Imam jo že od začetka novembra. Ves čas sem na meji. Veseli pa me, da ko pride tekma, se lahko zberem. Ko je tekma, se zbudim, tudi danes sem se," je povedal.

Klavora in Terbovšek brez finala

Rok Klavora je na parterju prejel oceno 14,066, Luka Terbovšek 13,933, na koncu sta osvojila 11. in 13. mesto.

"Naredil sem zelo lepo, občutki so bili dobri. Moje mnenje je, da sem dobil malo prenizko oceno. Ne bom se pritoževal. Zadovoljen sem z vajo, z rezultatom pač ne. Raje bi bil v finalu, kot ga gledal," je povedal Klavora, ki je v Cottbusu nastopil z lažjo vajo, saj si je pred dvema tednoma lažje poškodoval koleno in je moral zaradi tega prilagoditi treninge.

V petek bosta v kvalifikacijah nastopili le Belakova in Adela Šajn. Prva se bo predstavila na gredi, druga na gredi in parterju. V soboto in nedeljo sledijo finali po orodjih.

Sašo Bertoncelj
Sportal Bertoncelj čaka rojake v Nemčiji, prihaja tudi Klavora
Ne spreglejte