Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 4. 2015,
10.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sašo Bertoncelj evropsko prvenstvo Montpellier

Ponedeljek, 13. 4. 2015, 10.52

8 let

Bertoncelj brona ne bo predal kar tako

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Najboljši slovenski telovadec zadnjih sezon Sašo Bertoncelj bo v Montpellieru na evropskem prvenstvu v športni gimnastiki branil bron iz lanskega EP v Sofiji na konju z ročaji.

Škofjeločan je zadnje priprave pred EP opravil v Čakovcu, tekmovanja na jugu Francije pa se še kako veseli. Brona ne bo kar tako predal, napoveduje 30-letnik.

"Vse je potekalo, kot sem si želel. Nimam niti ene pripombe. Res sem zadovoljen, da je Sebastijan Piletič to predlagal, našel rešitev. Mislim, da jo bom tudi v prihodnje izkoristil, ne glede na to, če se mi mogoče tu ne bo razpletlo po željah. Vem, da mi je koristilo. Ko grem zdaj tu na trening, se ne bom obremenjeval, ali imam težave z orodjem, ampak se bom ukvarjal z drugimi stvarmi, ki so pomembne za tekme," je uvodoma dejal Bertoncelj, ki se je za priprave v Čakovcu odločil predvsem zaradi tega, ker imajo tam orodja znamke Gymnova, na katerih bodo tekmovali tudi na EP.

V Čakovcu je treniral tudi s Hrvatom Filipom Udejem, enim najboljših evropskih tekmovalcev na konju z ročaji. Bertonclju je pomembno predvsem, da je dobil pravi občutek. "To je zadnji del, ki mi je manjkal, da sem se lahko sam s sabo spopadel, da sem se lahko malo igral na konju, se prebil skozi težave. V petek sem naredil eno fenomenalno vajo, v glavi sem se pripravil, kot da je tekma. To je užitek."

Bertoncelj na Montpellier nima najlepših spominov

Montpellier je leta 2012 že gostil EP. Bertoncelj na tisto tekmo nima najboljših spominov, saj se je spopadal z velikimi težavami in ostal brez finala. "Tisto sezono sem začel fenomenalno, s prepričljivo zmago, tudi neposredno pred EP. Potem sem prišel sem, lotila se me je neka viroza, trebušna gripa. Dva dni sem odležal, šel sem neposredno na tekmo. Ni bilo prav nič fino. Nič ni bilo od mene, naredil sem napako. Spomini niso lepi, ampak ne dajem veliko na to."

"Od mene se zmeraj pričakuje, da grem na tekmo in osvojim stopničke. Ampak se ne obremenjujem s tem. Ni pa mi všeč, če kaj ne gre. Prejšnjih tekem ne povezujem s tem, kaj se bo dogajalo na EP. To je tekma zase," se je na zadnje tri tekme svetovnega pokala ozrl slovenski telovadec. Na vseh treh je nastopil v finalu, a na stopničkah še ni stal.

Želi si ubraniti medaljo

V Montpellieru bodo nastopili vsi najboljši evropski tekmovalci na konju z ročaji z izjemo poškodovanega Madžara Krisztiana Berkija, olimpijskega in svetovnega prvaka. Bertoncelj bo branil bron, ki ga ne namerava kar tako predati.

"Če bom rekel, da sem prišel sem nastopat, se pokazat v kvalifikacijah, potem ne bi šel na tako dolgo pot. Prva želja so uspešne kvalifikacije, druga pa obramba medalje. Bomo videli, ali mi bo uspelo. Medalje ne bom kar tako predal," napoveduje Bertoncelj.

Ne spreglejte