Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
15. 6. 2013,
17.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nejc Žnidarčič Blaž Cof

Sobota, 15. 6. 2013, 17.01

8 let

Belgijec prehiter za Žnidarčiča, Cofu druga medalja na prvenstvu

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na drugem dnevu svetovnega prvenstva v šprintu sta znani še dve končni odločitvi. Danes so na Soči nastopili kajakaši in kanuisti.

Od Slovencev sta se najbolje tekmovala Nejc Žnidarčič, ki je bil drugi, kanuist Blaž Cof pa se je veselil tretjega mesta.

Največ se je pričakovalo od Nejca Žnidarčiča, ki si je pred domačim občinstvom priveslal srebrno medaljo. Nejcu tako ni uspelo ubraniti naslov svetovnega prvaka, ki ga je branil od lani. Tokrat je bil od njega boljši Belgijec Maxime Richard, tretji pa je bil Čeh Richard Hala.«Malo je prisotnega razočaranja, saj sem pričakoval zmago. Moja vožnja se mi je zdela optimalna, vendar je bil Maxime danes boljši, tako da mu lahko samo čestitam, je takoj po tekmi povedal Žnidarčič. V finalu so tekmovali še trije slovenski predstavniki. Tim Kolar je bila 10., šele 18-letni Vid Debeljak je bil mesto za njim, Maks Frančeškin pa je bil 15.

Za kajakaši so se v boj za odličja podali še kanuisti, kjer znova blestel Blaž Cof, ki se je po včerajšnji srebrni medalji v dvojcu, danes veselil še brona. Zmagal je Nemec Normen Weber, drugi pa je bil Francoz Guillaume Alzinger .«Super. Vožnja je bila popolna, mislim da bolje ne bi mogel odpeljati. Pritisk je bil danes kar velik, saj so po včerajšnjem srebru še toliko bolj pričakovali dober rezultat, vendar sem na štartu uspel vse odmisliti. Dve medalji že imam, pričakujem še dve. Zelo smo močni v ekipnih vožnjah. Cilji so resda visoki, a tudi realni. Komaj čakam jutrišnji dan, je takoj po tekmi povedal 21-letni kanuist, ki uspešno tekmuje tudi v slalomu, vendar se mu letos ni uspelo uvrstiti v slalomsko reprezentanco. Drugi slovenski kanuist v finalu je bil Simon Hočevar, ki je na koncu zasedel 12. mesto.

Jutri so na sporedu še ekipne vožnje v vseh disciplinah, kjer lahko upravičeno pričakujemo še kakšno medaljo naših tekmovalcev.

Ne spreglejte