Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 9. 2019,
17.48

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Teja Belak gimnastika Sašo Bertoncelj

Sobota, 7. 9. 2019, 17.48

4 leta, 7 mesecev

Gimnastika, svetovni pokal

Belakova in Bertoncelj tudi v Sombotelu na stopničkah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Teja Belak | Teja Bleak je osvojila drugo mesto. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Teja Bleak je osvojila drugo mesto.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenska telovadca Teja Belak in Sašo Bertoncelj sta tudi na drugi postojanki svetovnega pokala po poletnem premoru, izzivu v Sombotelu, stala na zmagovalnem odru. Belakova, na preskoku zmagovalka uvodne tekme v Mersinu, je bila tokrat druga, Bertoncelj, ki je na konju z ročaji v Turčiji prav tako slavil zmago, pa je bil na Madžarskem tretji.

"V finalu sem nastopil s klasično sestavo z izhodiščno vrednostjo 16,1 točke, s katero tekmujem na vseh večjih tekmah. Vaja je bila relativno lepa, le pri rusu mi je malo raztegnilo noge in tam sem tekmecem podaril tri, štiri desetinke točke. Tudi ocena (14,566 točke, op. STA) je bila lepa," je po tekmi o svojem nastopu povedal Bertoncelj.

Zmagal je še ne 20-letni angleški telovadec Joshua Nathan, ki se šele prebija na veliko sceno, drugi je bil najboljši iz kvalifikacij, 25-letni Ukrajinec Oleg Vernjajev.

Glavni cilj sezone, svetovno prvenstvo v Stuttgartu, kjer se bodo telovadci borili za olimpijske vozovnice, je oddaljen manj kot mesec dni. Bertoncelj pravi, da je s potekom priprav zadovoljen: "Iz tedna v teden mi gre bolje. V umirjenem ritmu se pripravljam na svetovno prvenstvo in iz tekme v tekmo lepo stopnjujem formo. Najpomembneje pa je, da sem zdrav, da lahko telovadim razmeroma brez bolečin in z užitkom vsakič znova skočim na konja."

Sombotel za Bertonclja v okviru priprav na SP v Stuttgartu, glavno kvalifikacijsko sito za olimpijske igre v Tokiu prihodnje leto, še ni bila zadnja velika tekma. Prihodnji teden bo edini iz slovenske vrste odpotoval še na svetovni pokal v Pariz, nato pa bo tekmo v Guimaraesu izpustil in si vzel dva tedna za končno pripravo na SP.

Bertoncelj pravi, da je s potekom priprav zadovoljen. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Bertoncelj pravi, da je s potekom priprav zadovoljen. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Prihodnji teden me čaka še Pariz, kjer se poigravam z idejo, da bi se preizkusil še s težjo sestavo, nato pa je le še 14 dni do odhoda v Nemčijo na tekmo sezone. Prvi teden se bom malo bolj posvetil kondiciji, malo spustil formo, drugi pa bo namenjen le 'drilu' - ponavljanju sestave in regeneraciji," je o načrtih do SP, ki bo od 4. do 13. oktobra, povedal 35-letni telovadec.

Belakovi zmaga ušla po nesrečni igri stotink

V današnjih finalih je bila uspešna tudi 25-letna Belakova, ki se je prav tako spet povzpela na stopničke in tokrat zasedla drugo mesto. Nova zmaga ji je ušla po nesrečni igri stotink, zmagovalka Azerbajdžanka Marina Nekrasova je prejela povprečje 14,184 točke, Belakova pa 14,166.

Kljub novim stopničkam slovenska telovadka ni skrivala jeze, saj so jo, kot pravi, prvič zares vidno oškodovali. "Moj nastop je bil kar dober. Prvi skok je bil sicer malo slabši kot v kvalifikacijah, drugi v redu in danes bi si zaslužila zlato kolajno. Jezna sem, ker so tekmici priznali skok, ki ga nato ni skočila, tako da kljub novi kolajni s takšnim razpletom nisem zadovoljna," je pojasnila Belakova, ki ima edina od slovenskih telovadk nastop na SP že zagotovljen.

"Ker se borim za nastop na olimpijskih igrah, se bom zadnje tri tedne do odhoda na prvenstvo še bolj intenzivno posvetila treningu mnogoboja. Malo sicer čutim ramo, tudi zato sem tu odpovedala nastop na bradlji, jutri me sicer čaka še finale na gredi," je še dejala Ljubljančanka.

Rok Klavora je na parterju zasedel četrto mesto. | Foto: Vid Ponikvar Rok Klavora je na parterju zasedel četrto mesto. Foto: Vid Ponikvar

Slovenija je imela poleg Belakove in Bertonclja v današnjih finalih še dva telovadca, oba med elitno osmerico na parterju. Rok Klavora je zasedel četrto mesto, Luka Terbovšek pa sedmo.

V nedeljo je na sporedu drugi dan finalov, ko bo imela Belakova še eno priložnost za odličje, saj si je z drugo kvalifikacijsko oceno pritelovadila tudi finale na gredi.

Preberite še:

Teja Belak
Sportal Teja Belak in Sašo Bertoncelj z odliko v kvalifikacijah Sombotela
Teja Belak
Sportal Belakova in Bertoncelj ugnala vso konkurenco
Ne spreglejte