SiolNET. Sportal Drugi športi
0,41

termometer

  • Messenger
  • Messenger
svetovni pokal, športna gimnastika, mersin

Belakova in Bertoncelj ugnala vso konkurenco

0,41

termometer

Teja Belak | Teja Belak je slavila na preskoku. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida
Teja Belak je slavila na preskoku. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenska reprezentanca v športni gimnastiki je v prvi polovici finalnega dne na svetovnem pokalu v Mersinu že dvakrat slavila zmago. Na najvišji stopnički zmagovalnega odra sta stala Sašo Bertoncelj, ki je bil najboljši na konju z ročaji, ter Teja Belak, ki je bila prva na preskoku.

Teja Belak Minsk Sportal Teja Belak v Minsku do uspeha kariere: Zlata nisem pričakovala

Slovenski uspeh na preskoku je z drugim mestom dopolnila Tjaša Kysselef. Reprezentančni kolegici sta bili najboljši že v kvalifikacijah, na istih mestih pa sta končali tudi v finalu. Belakova je prejela oceno 14,100, Kysselefova pa 13,425.

Belakova je sicer slavila tretjič letos, pred tem je bila maja najboljša na svetovnem pokalu v Osijeku, junija pa na evropskih igrah v Minsku.

"S preskokom sem zelo zadovoljna. Oba skoka sta mi uspela zelo lepo, vidi se, da sem v formi še s prejšnjih tekem. Na bradlji sem danes imela malo težav,tako da sem zaradi padca in brez težine elementa zasedla sedmo mesto. Na gredi sem naredila lepo vajo, brez večjih napak, a spet brez vezave, tako da je bilo že v izhodiščni oceni razlike osem desetink manj. Od preskoka vedno pričakujem največ, ker imam na tem orodju največje cilje in možnosti. Ostala orodja zdaj vseeno delam malo več. Preskok dajem malo na stran zaradi svetovnega prvenstva na katerem se želim oktobra preko mnogoboja uvrstiti na olimpijske igre," je bil komentar uspešnega dne Belakove.

Bertoncelj preprečil domačega zmagoslavje

Povratnik po zdravstvenih težavah, zaradi katerih ni tekmoval vse od aprila, Bertoncelj je bil tako kot v kvalifikacijah tudi v finalu pred vsemi ostalimi tekmovalci na konju. Za finalno sestavo je prejel oceno 13,650. Drugi je bil domačin Ferhat Arican z oceno 13,550, domač telovadec je bil tudi tretji, bron si je pritelovadil Ahmet Önder z oceno 13,450.

Sašo Bertoncelj je slavil na konju z ročaji. | Foto: Reuters Sašo Bertoncelj je slavil na konju z ročaji. Foto: Reuters

"Končno. Sodniki mi na koncu niso priznali ene prvine. Tako startna kot končna ocena nista odraz vaje, ki sem jo naredil. Drugače je bila zelo dobra, kar pri meni šteje. Najpomembneje mi je bilo, da sem po dolgem času tekmoval. Želel sem si dokazati, da sem v pravi formi, tako fizično kot psihično, kar je dostikrat še pomembneje. Domov se vračam z nasmeškom. Izkupiček tekme sta dve narejeni vaji, današnja je bila brez večjih napak. Takšen je bil tudi načrt. Vse drugo je nepomembno. Razen nasmeška na obrazu, ki seveda šteje zelo veliko," je bil dobre volje Bertoncelj.

Klavora tretji, Šajnova četrta

Za četrto medaljo dneva je poskrbel Rok Klavora, ki je bil tretji na parterju, za bron je prejel oceno 13,800. Tako kot v kvalifikacijah je na prvem mestu končal Hrvat Aurel Benović (14,500), drugi je bil Turek Mustafa Arca (14,050).

Rok Klavora je končal na tretjem mestu. | Foto: Vid Ponikvar Rok Klavora je končal na tretjem mestu. Foto: Vid Ponikvar

Drugi slovenski finalist na parterju Luka Terbovšek je zasedel sedmo mesto (13,300). Na dvovišinski bradlji se je izkazala povratnica po poškodbi ramena Lucija Hribar, ki je z oceno 10,650 zasedla četrto mesto. Teja Belak je na tem orodju končala na sedmem mestu (9,950). Zlate medalje se je razveselila domačinka Nazli Savranbasi (12,250).

V drugem delu finalnih nastopov so nastopile še štiri Slovenke. Belakova je bila z oceno 11,800 druga na gredi, Adela Šajn pa na istem orodju z oceno 10,650 sedma. Zmagala je Kanadčanka Audrey Rousseau (12,500).

Na parterju je slovenski dosežek dneva uspel Šajnovi, ki je bila četrta, za svojo sestavo je prejela oceno 12,050. Kysselefova je bila peta z oceno 11,850. Najboljša na tem orodju je bila Turkinja Sanli Göksu Sanli (12,400).

Preberite še:

Adela Šajn Sportal Slovenski telovadci brez napake čez kvalifikacije Mersina

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 33
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin