Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 3. 2018,
12.36

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

gimnastika Tjaša Kysselef Rok Klavora

Sobota, 17. 3. 2018, 12.36

6 let, 1 mesec

Baku, svetovni pokal

Klavora in Kysselefova na zmagovalnem odru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Rok Klavora | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski telovadec Rok Klavora je uspešno odprl finalni dan svetovnega pokala v Bakuju, potem ko je v finalu parterja z oceno 14,100 točke zasedel tretje mesto. Med najboljšo osmerico na preskoku je imela Slovenija kar dve finalistki; bolje se je odrezala Tjaša Kysselef, ki je prav tako osvojila tretje mesto, Teja Belak je bila po padcu šesta.

Klavora, ki si je finalni nastop sicer pritelovadil s prvo oceno kvalifikacij, je pred finalom dejal, da ima še nekaj rezerve. Želel si je ponoviti kvalifikacijsko predstavo in še kaj dodati, a se mu ni izšlo po željah. Kljub temu je bil 29-letni Ljubljančan s svojim današnjim nastopom zadovoljen.

"Želel sem se čim bolj približati vaji iz kvalifikacij, ki je bila izvedbeno res lepa. V kvalifikacijah sem še imel nekaj rezerv. Danes sem želel narediti podobno vajo kot pred dvema dnevoma. V kvalifikacijah sem 'zalimal' seskok, danes pa sem naredil majhen korak nazaj. Vseeno sem zadovoljen. S trenerjem Dejanom Jovanovičem sva za ta del sezone načrtovala nastope s to vajo in se držim zastavljenega načrta," je iz Azerbajdžana sporočil Klavora, ki je uvodno tekmo sezone v Melbournu končal na petem mestu, tokrat pa je že korak bližje vrhu.

Brez grenkega priokusa

"Vesel sem, da sem lepo telovadil. Grenkega priokusa ni, četudi sem bil v kvalifikacijah najboljši. Naredil sem, kar znam. Tudi tekmeci so dobro delali. V finalu vedno svojo vlogo igrajo desetinke točke in treba je biti natančen. Sem zadovoljen. Tretji sem, stopničke so. Naslednja priložnost bo že naslednji teden v Dohi," je še dejal Klavora in pred naslednjo tekmo svetovnega pokala, ki bo že prihodnji teden v Katarju, napovedal: "Tja grem z dvignjeno glavo naprej in poln motivacije."

Tjaša Kysselef znova med prvo trojico. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Tjaša Kysselef znova med prvo trojico. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Kysselefova z visoko oceno tretja

Uspešno je v finalu preskoka nastopila tudi Kysselefova, ki je na uvodni tekmi sezone v Melbournu na preskoku zmagala, na parterju pa je bila tretja. Tokrat je 24-letna telovadka 13,833 točke, kar je več, kot je prejela na uvodni tekmi, zasedla tretje mesto. Z oceno 14,300 je zmagala uzbekistanska gimnastična veteranka, nekdanja olimpijska in svetovna prvakinja Oksana Čusovitina, ki bo letos dopolnila 43 let.

"Skočila sem boljše kot v kvalifikacijah, kar je bil tudi moj cilj. Zadovoljna sem, da mi je uspelo. Še bolj pa sem srečna, da me je to pripeljalo do bronaste medalje," je iz Bakuja sporočila Kysselefova.

V finalu preskoka je nastopila tudi Belakova, ki pa je pri enem od skokov padla in na koncu s 13,199 točke zasedla šesto mesto.

Hribarjeva sedma

Med finalistkami dvovišinske bradlje se je danes predstavila tudi Lucija Hribar, ki si je finale pritelovadila s četrto oceno. V finalu je Hribarjeva z oceno 11,800 točke zasedla sedmo mesto, zmagala je Kitajka Lyu Jiaqi (14,833), ki je bila skupaj z drugouvrščeno rojakinjo Luo Huan (14,433) po težavnosti in izvedbi velik korak pred konkurenco.

Že v kvalifikacijah so obstali Alen Dimic na bradlji in drogu, Adela Šajn in Teja Belak na gredi ter Lucija Hribar na parterju.

Ne spreglejte