Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 1. 2019,
17.47

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Klara Apotekar

Sobota, 26. 1. 2019, 17.47

5 let, 2 meseca

Apotekarjeva zmagovalka Tel Aviva, Velenškova bronasta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Klara Apotekar | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Judoistka celjskega Sankakuja Klara Apotekar je zmagovalka velike nagrade Tel Aviva v Izraelu v kategoriji do 78 kilogramov. V finalu je po 3:24 minute podaljška ugnala Loriano Kuka s Kosova. Z novo zmago na velikem tekmovanju se bo varovanka Marjana Fabjana vnovič povzpela višje po svetovni lestvici, kjer je bila nazadnje na 12. mestu.  Ana Velenšek je na istem tekmovanju osvojila bronasto kolajno v kategoriji nad 78 kilogramov.

Veliki finale je bil v znamenju dveh 21-letnic, ki veljata za vroči kandidatki tudi za olimpijska odličja v Tokiu 2020. Večina dvoboja je bila izenačenega in v znamenju dobrega izhodiščnega položaja, aktivnejša pa je bila Apotekarjeva, ki je s pridom izkoriščala svojo višino in nadzorovala tekmico.

Šele po skoraj treh minutah in pol pa je Apotekarjevi uspel tudi odločilni met za vazari in zmago. Za Apotekarjevo je to druga zmaga na tej ravni tekmovanja, potem ko je leta 2016 slavila v Sofiji.

Sicer pa je bil finale v znamenju dveh starih znank s treningov, ki se podrobno poznata, zato je bilo kot v prejšnjih dvobojih pričakovati taktičen dvoboj. V skupnem seštevku zdaj z 2:1 v zmagah vodi Celjanka, ki je lani dobila medsebojni dvoboj na svetovnem prvenstvu v Bakuju, na evropskem prvenstvu, prav tako v Tel Avivu, je bila boljša tekmovalka s Kosova.

Velenškova Belorusinjo prisilila v predajo in prišla do brona

Judoistka celjskega Sankakuja Velenškova je osvojila bronasto kolajno v kategoriji nad 78 kilogramov. Minuto in pol pred koncem dvoboja je Belorusinjo Marino Slutskajo v parterju, potem ko jo je ujela v položaj za davljenje, prisilila v predajo.

V dvoboju je bila aktivnejša 27-letna Velenškova, nosilka brona z zadnjih olimpijskih iger v Rio de Janeiru v kategoriji do 78 kilogramov, ki pa je v najtežji kategoriji prisiljena v hiter judo, saj ji za enakovreden dvoboj še vedno primanjkuje nekaj kilogramov.

Tak je bil tudi dvoboj z osmo tekmovalko s svetovne jakostne lestvice, kar je varovanki Marjana Fabjana že pred tem ponudilo nekaj priložnosti, da povede.

Judoiste čez 14 dni čaka prvi grand slam sezone v Parizu.

Klara Apotekar
Sportal Na Kitajskem hiter konec za Apotekarjevo
Klara Apotekar
Sportal Hiter konec za Apotekarjevo in Mariniča
Tina Trstenjak
Sportal Na sklepni grand slam na Japonskem četverica Slovencev
Ne spreglejte