Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 8. 2015,
10.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Anja Klinar plavanje svetovno prvenstvo

Nedelja, 9. 8. 2015, 10.02

8 let

Anja Klinar odlična deveta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Anja Klinar je na svetovnem prvenstvu v plavanju v ruskem Kazanu na 400 metrov mešano zasedla 9. mesto. Robi Žbogar je bil v isti disciplini v moški konkurenci 32.

Slovenski tabor je končal z nastopi na 16. svetovnem prvenstvu v plavanju in vodnih športih. Radovljičanka Anja Klinar pa je zabeležila še tretjo vrhunsko uvrstitev ter 10. mestoma na 400 m prosto in 200 m delfin dodala še deveto mesto na 400 m mešano. Njen klubski kolega Robi Žbogar je bil v isti disciplini v moški konkurenci 32.

Pri Klinarjevi izstopa predvsem dejstvo, da je bila kljub vrhunskemu nastopu, izid 4:38,39 je le dobri dve desetinki počasnejši od njenega državnega rekorda, za 19 stotink sekunde prekratka za finale najboljše osmerice. Te ni uspela nadomestiti niti z najhitrejšim kravlom med vsemi nastopajočimi. Žbogar je 400 m mešano plaval prvič v karieri na tako velikem tekmovanju in s 4:25,10 dosegel osebni rekord.

"Res škoda za ta finale in to nesrečno mesto. Očitno mi finale ni usojen, vseeno pa moram biti zadovoljna z izidom. Takoj po nastopu sem vedela, da bo tesno, najbolj pa sem se bala prav tega devetega mesta. A moram ostati pozitivna. Vidim, da sem blizu najboljšim na svetu. Moram dvigniti glavo in gremo naprej na finale olimpijskih iger," je dejala Klinarjeva.

Ta je bila tokrat spet na zunanji progi in v končnici, ko je v kravlu po tekočem traku prehitela tekmice, ni imela možnosti za neposredni obračun s Francozinjo Laro Grangeon, ki je v isti skupini plavala sedem prog oddaljena od Slovenke in se kot zadnja uvrstila med osmerico. "To drži, a ta disciplina je tehnična in taktična ter na druge ne gledam toliko. Dala sem vse od sebe in malo mi je zmanjkalo. Ne smem biti razočarana, saj je to deveto mesto na svetu, kar je odličen rezultat," je še dejala plavalka, ki je bila nekoliko nezadovoljna predvsem s svojim hrbtnim plavanjem.

"Za Anjo je bilo to najbolj korektna tekma v življenju. V treh nastopih je napadala iz ozadja in se trikrat prebila v deseterico, na žalost pa ji je zmanjkal kanček za finale, ki ga je tudi napovedovala. A finale najboljše osmerice je napadala iz 18., 19. mesta, naredila velik preskok, bila pa malenkost prekratka. Upam, da ji bo zdaj v letu dni do olimpijskih iger uspelo narediti še korak naprej," je po tekmi dejal njen trener Miha Potočnik.

Žbogar je 400 m mešano plaval prvič v karieri na tako velikem tekmovanju in s 4:25,10 dosegel osebni rekord. "To ni zastonj najtežja disciplina. Jaz sem dal vse od sebe, to je pa to. Za izid sem upal, da bo nekaj boljši, a to ni bila moja paradna disciplina in zato se ne 'sekiram' toliko. Na žalost se brez prsnega sloga 400 m mešano ne da odplavati res dobro," pa je po zadnjem nastopu dejal Žbogar, ki je bil po prihodu iz bazena zaradi napora na robu tega, de se zgrudi.

Ne spreglejte