Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 9. 2020,
13.24

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Ana Belac Pia Babnik Pia Babnik

Ponedeljek, 28. 9. 2020, 13.24

3 leta, 6 mesecev

Ana Belac in Pia Babnik do uspeha kariere

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Pia Babnik | Pia Babnik je v Švici osvojila prvo mesto. | Foto Gorazd Kogoj/Golf zveza Slovenije

Pia Babnik je v Švici osvojila prvo mesto.

Foto: Gorazd Kogoj/Golf zveza Slovenije

Slovenski poklicni golfistki Ana Belac in Pia Babnik sta minuli konec tedna dosegli uspeha kariere. Belačeva je na turneji Symetra v ZDA zasedla peto mesto, Babnikova pa je bila na turnirju serije Letas v Švici prva. V razigravanju za pokal je morala nato priznati premoč Francozinji Agathi Laisne.

Šestnajstletna Babnikova je znova pokazala izjemen talent. Drugi dan tekmovanja je s 63 udarci oziroma devetimi pod parom dosegla rekord igrišča Golf De Lavaux. Naredila je devet birdiejev in devet parov.

Z delitvijo prvega mesta je zaslužila 4600 evrov, kar je približno toliko, kot je prejela za največji uspeh na evropski turneji - sedmo mesto v Avstraliji. V skupni razvrstitvi Letas (LET Access Series) - gre za drugo najmočnejšo turnejo v Evropi za Ladies European Tour - se je Ljubljančanka prebila na peto mesto, na svetovni lestvici pa bo prvič v karieri uvrščena med prvih 500 igralk na svetu.

Babnikova si bo zdaj vzela mesec premora in se posvetila šolskim obveznostim, novembra pa jo čakajo turnirji evropske serije v Savdski Arabiji ter Španiji.

Ana Belac | Foto: Peter Kastelic Foto: Peter Kastelic

Triindvajsetletna Ana Belac iz Portoroža je blestela na turnirju Ioa Classic v Longwoodu na Floridi. Z rezultatom -8 je za dva udarca zaostala za zmagovalko, Američanko Lauro Wearn, za peto mesto pa je prejela dobrih 5000 dolarjev.

V skupni razvrstitvi turneje Symetra - druge najmočnejše v ZDA - je Belačeva, ki je v svet profesionalnega golfa vstopila letos aprila, napredovala na 18. mesto in ima lepe možnosti, da si za prihodnjo sezono zagotovi mesto med svetovno elito na LPGA.

Belačeva bo tudi prihodnje tedne igrala na turneji Symetra - trije turnirji bodo na Floridi, dva pa v Severni Karolini -, družbo pa ji bo delala najizkušenejše slovenska profesionalka Katja Pogačar, ki bo premor na evropski turneji izkoristila za nastope v ZDA.

Preberite še:

Pia Babnik
Sportal Pia Babnik in Ana Belac v rezu, Katja Pogačar izven
Ne spreglejte