Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 1. 2018,
10.26

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

1

Natisni članek

Simone Biles

Torek, 16. 1. 2018, 10.26

6 let, 3 mesece

Simone Biles

Ameriška ljubljenka šokirala javnost: tudi jaz sem žrtev zlorabe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

1

Simone Biles ZDA Rio 2016 | Foto Reuters

Foto: Reuters

Ameriška telovadka Simone Biles, ena največjih zvezdnic zadnjih poletnih olimpijskih iger v Riu de Janeiru, kjer je osvojila štiri zlate olimpijske medalje in eno bronasto, je še ena od žrtev Larryja Nassarja, dolgoletnega zdravnika ameriške gimnastične reprezentance.

Bilesova je to razkrila v objavi na družbenih omrežjih, zapis pa opremila s ključnikom #metoo, kjer so zbrane objave na temo spolnega nadlegovanja in zlorab.

 

Feelings... 💭

A post shared by Simone Biles (@simonebiles) on

Premagala strah in javno spregovorila

"Večina me pozna kot veselo, nasmejano in energije polno dekle," se začne zapis 145 centometrov visoke temnopolte telovadke, ki ga je objavila dan pred začetkom sojenja, na katerem bo sodišče zaslišalo skoraj sto žrtev. "

A zadnje čase se počutim krhko in zlomljeno. Bolj ko se trudim utišati glasove v glavi, glasnejši postajajo. Zdaj se ne bojim več povedati svoje zgodbe. Tudi jaz sem ena od številnih žrtev spolne zlorabe Larryja Nassarja."

Po uspešnem nastopu na olimpijskih igrah v Braziliji, ki so bile njene prve, jo je sprejel tudi takratni ameriški predsednik Barrack Obama. | Foto: Getty Images Po uspešnem nastopu na olimpijskih igrah v Braziliji, ki so bile njene prve, jo je sprejel tudi takratni ameriški predsednik Barrack Obama. Foto: Getty Images

Zapisala je, da je bilo to precej težje priznati na glas, kot pa zdaj te besede spraviti na papir.

"Več razlogov je, zaradi katerih sem oklevala, ali bi svojo zgodbo delila ali ne, vendar zdaj vem, da to ni bila moja krivda," je zapisalo 20-letno čudežno dekle, ki se je z javnim priznanjem tako pridružilo reprezentančnim kolegicam Aly Raisman, Gabby Douglas in McKayli Maroney. Zadnja je že vložila tožbo proti Ameriški gimnastični zvezi, ki naj bi v zameno za molk ponujala plačilo, vse tri pa so spregovorile o spolnem nadlegovanju kontroverznega zdravnika.

Vedno nasmejana in polna energije ... | Foto: Getty Images Vedno nasmejana in polna energije ... Foto: Getty Images

Nassar, dolgoletni zdravnik ameriške gimnastične reprezentance, obtožen spolnih zlorab več kot 140 deklet in žensk, čaka na razplet sodbe, ki naj bi ji, če mu dokažejo krivdo, sledila rekordna kazen. Že decembra lani je bil zaradi posedovanja otroške pornografije obsojen na 60 let zaporne kazni.

Simone Biles | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

"Nisem kriva"

"Predolgo sem se spraševala, ali sem bila preveč naivna, je bila krivda na moji strani. Zdaj poznam odgovore na ta vprašanja. Nisem kriva za to, kar se mi je dogajalo, in ne bom nosila krivde, ki bi jo morali nositi Larry Nassar, Ameriška gimnastična zveza in drugi," je še zapisala Bilesova, ki se za javno razkritje odločila potem, ko je slišala zgodbe preostalih žrtev.

Življenjska zgodba Simone Biles:

"Zdaj vem, da me ta strašna izkušnja ne definira," je zapisala športnica, ki je obljubila, da bo tudi v prihodnje vztrajala v športu. "Preveč ljubim ta šport in nikoli nisem obupala. Ne bom dovolila, da bi me en človek in vsi, ki so mu to dovolili, okradli moje ljubezni in veselja," je še zapisala Bilesova, ki se že pripravlja na prihodnje olimpijske igre v Tokiu leta 2020, hkrati pa priznava, da jo straši misel na to, da se bo na nove olimpijske igre pripravljala v prostorih, kjer je doživljala zlorabo.

Ne spreglejte