Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 2. 2012,
23.12

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

ACH Volley pokal CEV

Sreda, 1. 2. 2012, 23.12

7 let, 12 mesecev

ACH Volleyju prvi korak do polfinala pokala CEV

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Odbojkarji ACH Volleyja so v prvi tekmi četrtfinala pokala Cev v gosteh premagali belgijski Knack Roeselare s 3:2 (-23, 12, -15, 26, 7).

Slovenski prvaki, ki se še niso dobro opomogli po izpadu iz lige prvakov, so napravili prvi korak k uvrstitvi v polfinale drugega najmočnejšega evropskega tekmovanja. V Belgiji so proti tekmecem, ki so bili v dosedanjem delu pokala dokaj prepričljivi, upravičili vlogo papirnatih favoritov. Čeprav v igri niso blesteli, so bili najboljši, ko je bilo to najbolj pomembno. Izkoristili so izkušnje, ki so jih pridobili v najmočnejšem tekmovanju, ter prišli do zmage. Tako v povratnem tekmi naslednjo sredo v Tivoliju potrebujejo le še zmago v zlatem nizu, seveda, če bodo tretji najboljši belgijski ekipi sploh dovolili, da si ga priigra.

Osrednje ime dvoboja je bil gostujoči korektor Alen Šket, ki je bil z 31 najučinkovitejši igralec tekme, a se ni izkazal le v napadu, ampak tudi v obrambi, saj je bil s sedmimi bloki tudi najboljši bloker srečanja. S tem je izničil napake soigralcev pri sprejemu, svoje pa so dodali še Belgijci sami, najbrž so zmago zapravili zaradi prevelikega števila nepotrebnih napak.

Že na samem začetku je kazalo, da bo dvoboj izenačen. Ekipi sta se v prvem nizu dolgo časa izmenjavali v vodstvu, nobena ni vodila za več kot dve točki, a domači so drugič v nizu prišli pri izidu s 24:22, ki je zadostoval za vodstvo z 1:0. Pri gostih je bil v prvem nizu najbolj razpoložen Uroš Kovačević (5 točk), poznala pa se je odsotnost sprejemalca Daniela Lewisa, saj njegova zamenjava Aleš Fabjan v tem delu ni najbolje sprejemal. Domači so že v prvem nizu naredili veliko napak, a zato niso bili kaznovani.

A ko se je na igrišču razigral Šket, so reči v svoje roke prevzeli Slovenci. V drugem nizu so takoj zagospodarili na igrišču in domače povsem nadigrali. Toda domači so jim v tretjem nizu vrnili z isto mero. Zmagovalca pa je bržkone odločil četrti niz. V njem so Ljubljančani vseskozi vodili, pri izidu 20:14 je že bilo videti, da so si priborili "tie break". Očitno so tako mislili tudi varovanci Igorja Kolakovića, saj so popustili, dovolili domači, da na 23. točki izenačijo. A gostom je vseeno pripadla zaključna žoga, niso jo izkoristili, zato pa so četrto.

V skrajšanem nizu dvomov o zmagovalcu ni bilo. ACH Volley je povedel s 5:3 in 10:5, nato pa tekmo mirno pripeljal do konca.

Ne spreglejte