Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 3. 2018,
9.55

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,04

Natisni članek

Ema Kozin boks ZDA Rudolf Pavlin

Nedelja, 11. 3. 2018, 9.55

6 let, 1 mesec

400 ur treninga, garanja, znoja in krvi. Čez teden dni bo jasno, ali je bilo to dovolj.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,04
Ema Kozin Rudolf Pavlin | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Čez slab teden dni se bo trenutno najboljša slovenska boksarka Ema Kozin v v Remington Parku v Oklahoma Cityju pomerila z Južnoafričanko Mapule Ngubane. Kozinova bo branila naslov svetovne prvakinje po različici Wiba, zmagovalki pa bo šel tudi naslov po različici GBC (Global Boxing Council).

"Končan je še zadnji 'sparing' pred ponedeljkovim odhodom v meko boksa ZDA," je včeraj na družabnih omrežjih objavil trener Eme Kozin Rudolf Pavlin. S tem je 19-letna Ljubljančanka končala najnapornejši del priprav na svoj 13. poklicni dvoboj, ki bo zanjo bržčas tudi najresnejši izziv do zdaj.

Slovenska borka z vzdevkom The Princess je v kratki profesionalni karieri premagala vseh 12 tekmic, sedem dvobojev je končala predčasno, zdaj jo čaka še južnoafriška uganka Ngubane. Ta je za dvoboj s Kozinovo bo prestopila v kategorijo višje (iz supervelterske v srednjo), na računu ima 15 dvobojev, v katerih je dosegla sedem zmag, pet porazov in tri neodločene izide.

S trenerjem Rudolfom Pavlinom sta se pripravila na vse. | Foto: Vid Ponikvar S trenerjem Rudolfom Pavlinom sta se pripravila na vse. Foto: Vid Ponikvar

Ema Kozin je pripravljena na vse, poudarja Pavlin: "Ema je priprave opravila z odliko, brez poškodb. Skoraj 400 ur treninga, garanja, znoja, krvi in še kakšna solza ter 192 rund 'sparinga', je dovolj za popotnico v ZDA, kjer pa ne bo enostavno ... Pripravljeni smo na vseh 10 rund 'vojne'. Verjamem, da bo Ema dala od sebe vseh 110 % in na najboljši način prikazala sebe in seveda Slovenijo."

Spopad Kozinove in Ngubanejeve bo torej čez slab teden dni, 16. marca, v noči na soboto po slovenskem času. Slovenska šampionka ima v lasti pasove organizacij WBUWBC, WBF in Wiba

Ne spreglejte