Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sobota,
1. 9. 2012,
11.55

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Red Bull Mark Webber Fernando Alonso Ferrari McLaren Lotus

Sobota, 1. 9. 2012, 11.55

4 leta, 9 mesecev

Zapretila Alonso in Kimi, težave Webbra in Rosberga

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po deževnem petku je v soboto le posijalo sonce in VN Belgije bo izpeljana nemoteno. Ob 14.00 sledijo kvalifikacije, sobotni dopoldanski trening pa je dobil Fernando Alonso (Ferrari).

Po dežju posije sonce, pravijo. V belgijskem Spaju se je to res zgodilo in očitno bo tako ves preostanek 12. dirkaškega vikenda v sezoni 2012. Če je deževje odplaknilo večji del petkovega popoldanskega treninga, smo v soncu na sobotnem zadnjem prostem treningu videli veliko dirkanja. Večina dirkačev je naredila okrog 20 krogov, izjema je bil le Nico Rosberg (Mercedes), ki je z okvaro menjalnika parkiral ob stezi že po nekaj minutah. Po uri dirkanja je najhitrejši čas 1:48,542 dosegel vodilni v točkovanju Fernando Alonso (Ferrari). Na drugem mestu je končal štirikratni zmagovalec Spaja Kimi Räikkönen (Lotus). Slednji so se odločili, da ne bodo dirkali z dvojnim DRS-om, ki bi jim lahko prinesel nekaj prednosti na ravninah. S tretjim in četrtim mestom sta zapretila tudi oba dirkača Sauberja. Razlike so bile majhne, tako denimo le 12. mesto Lewisa Hamilton (McLaren) s sekundo zaostanka ni posebna skrb za ekipo, ki je pred poletnimi počitnicami slavila na VN Madžarske.

Slaba novica za drugouvrščenega v točkovanju. Mark Webber (Red Bull), ki za Alonsom v seštevku zaostaja 40 točk, bo VN Belgije začel s pet mest slabšega štartnega položaja, kot si ga bo privozil na kvalifikacijah. Zamenjali so mu namreč menjalnik. Ta mora po pravilih zdržati vsaj pet dirkaških vikendov, Avstralcu pa so ga menjali že sredi julija na VN Nemčije. Sicer je Webber letos končal vse dirke, a Red Bull niti slučajno ni tako vzdržljiv, kot je bil v minulih dveh šampionskih sezonah (Sebastian Vettel je v Valencii odstopil z okvaro alternatorja, ko je bil celo v vodstvu). "Seb je ogromno točk izgubil v Valencii. Tudi jaz sem jih že kar nekaj. Letos nismo najbolj prijateljski z našim dirkalnikom, a na koncu ponavadi le izlečemo kar nekaj točk," je problem vzdržljivosti komentiral Avstralec. Red Bull je vseeno prepričljivo vodilni v konstruktorskem seštevku (53 točk pred McLarnom).

Ne spreglejte