Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 8. 2013,
19.06

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Spa Francorchamps Lewis Hamilton Sebastian Vettel Mark Webber

Sobota, 24. 8. 2013, 19.06

4 leta, 7 mesecev

Webber: V takšnih razmerah je enostavno izpasti neumen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Lewis Hamilton (Mercedes) si je še četrtič zapored privozil najboljši štartni položaj, na nedeljski dirki pa bo moral paziti na oba Red Bulla, ki sta zasedla drugo in tretje mesto v kvalifikacijah.

"Četrti pole po vrsti je fantastičen dosežek. V moštvu so opravili izjemno delo, imeli so popoln tajming in ob koncu tretjega dela kvalifikacij sem se znašel na ravno pravem delu steze. Bil sem presenečen, ko sem prečkal ciljno črto in slišal, da sem prvi, v prvem ovinku sem namreč zapeljal preveč na široko, zato sem bil prepričan, da zaostajam. Vseeno sem pritiskal, odpeljal dober srednji sektor, na koncu pa sem že lovil Sebastiana. Res neverjetno," je bil po četrtem "pole positionu" zapored, petem v sezoni in 31. v karieri zadovoljen 28-letni Anglež, ki pa zavrača vlogo favorita za jutrišnjo zmago: "Upam, da se bomo lahko borili, ne glede na razmere. Red Bulla sta še vedno pred nami, kar se tiče zmogljivosti, zato so takšni rezultati kot je bil današnji še toliko slajši."

Iz prve štartne vrste se bo na jutrišnjo enajsto dirko sezone pognal vodilni dirkač prvenstva Sebastian Vettel. "Prvi krog v zadnjem delu kvalifikacij smo odpeljali na gladkih gumah in bilo je kar zabavno, saj je začelo močno deževati, nato smo pohiteli z menjavo na 'intermediate' in ker nismo vedeli, če se bo vreme še poslabšalo, se je vsem mudilo opraviti hiter krog, a dež je ponehal in steza se je zelo hitro posušila. Izkazalo se je, da je bil najhitrejši prav zadnji krog, vseeno je bilo težko oceniti, kako hitro se še lahko pelje. Videl sem Lewisa, ki me je skoraj ujel in takrat sem vedel, da bi lahko tu in tam odpeljal nekoliko hitreje," je sobotne kvalifikacije povzel Nemec, da je bila v današnjih spremenljivih vremenskih razmerah dolga steza v Spa Francorchampsu še posebej zahtevna, pa je potrdil tudi njegov moštveni kolega Mark Webber: "Težko je bilo sprejemati prave odločitve, a mislim, da nam je večinoma uspelo zadeti v polno. V takšnih razmerah je sila enostavno izpasti neumen, mislim pa, da smo se temu uspešno izognili. Pogumna odločitev je bila tudi, da smo v predzadnjem krogu, ko še ni bilo jasno, ali bo nehalo deževati, varčevali z gumami za zadnji krog, tudi ta poteza je uspela."

Jutrišnja dirka se bo začela ob 14. uri, vremenoslovci pa napovedujejo podobne razmere, kot so bile današnje. Vettel v svetovnem prvenstvu vodi s 172 točkami, drugi je Kimi Räikkönen (134) in tretji Fernando Alonso (133).

Ne spreglejte