Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
21. 9. 2012,
7.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Mark Webber Sebastian Vettel Red Bull

Petek, 21. 9. 2012, 7.27

8 let

Webber se hrabri: Še se bomo kosali za zmage

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Dirkača Red Bulla se pred VN Singapurja hrabrita. Lani dominantna ekipa ima letos le tri zmage. "Imeli bomo dirkalnik, s katerim se bomo lahko kosali za zmage."

Red Bull je v Monzi prvič letos ostal brez ene same točke. Sebastian Vettel je drugič v sezoni odstopil zaradi okvare alternatorja v renaultovem motorju, Mark Webber pa na zadnjih štirih dirkah ni bil boljši kot šesti. Lani dominantna ekipa (12 zmag) ima letos le tri zmage, zadnjo jim je v Silverstonu v juliju priboril Avstralec, medtem ko je svetovni prvak iz Nemčije svojo edino letos dosegel aprila v Bahrajnu. Z 39 oziroma 47 točkami zaostanka sta Vettel in Webber na četrtem oziroma petem mestu dirkaškega seštevka in zato puške še ne mečeta v koruzo.

"Sezona je še zelo, zelo dolga. Nihče ne dominira. McLarnu gre sicer dobro, a ne dominira. Konkurenca je še vedno izenačena. Presenečen bi bil, če bo na naslednjih dirkah kdo dominiral," se po treh zaporednih zmagah McLarna hrabri Webber, ki je letos slavil tudi v Monaku. O svojih možnostih pa pove: "Imeli bomo dirkalnik, s katerim se bomo lahko kosali za zmage." Lahko bi se že na zadnjih dirkah, dodaja, a mu je dvakrat zagodel menjalnik, nas opominja. Prav vzdržljivost materiala je njihova največja skrb. Renault je sicer v zadnjih dveh tednih delal na alternatorju, a jim še naprej ne more zagotoviti, da se okvara ne bo več ponovila. "Seveda nas to skrbi," zaključuje Webber, ki bo ta konec tedna dirkal z novo poslikavo čelade. Na izboru za najbolj izvirno je zmagala 17-letna Hrvatica Zlatka Subotičanec.

Če ne bo več odstopov, se lahko približa Alonsu in svojemu tretjemu zaporednemu naslovu prvaka, je prepričan Vettel. "Mislim, da smo ves čas konstantno hitri. Mislim, da smo imeli na vsaki dirki dirkalnik dovolj hiter za med prvih pet. To je za letošnjo sezono kar konstantno. To potrebujemo tudi v preostanku sezone. Več točk, kot bomo osvojili, bolje bo. Seveda pa nismo v takšnem položaju, da bi lahko zmagali na vsaki dirki."

Ne spreglejte