Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Nedelja,
7. 10. 2012,
11.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sebastian Vettel Red Bull Felipe Massa

Nedelja, 7. 10. 2012, 11.53

8 let

Vettel: Velik korak, a sezona je dolga in nora

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Ne bi moglo biti boljše. Za tako popolno dirko vedno držiš pesti," je po dominantni zmagi na VN Japonske strnil Sebastian Vettel. O naslovu prvaka pa še ne želi razmišljati.

Druga zaporedna zmaga, dominanta v Suzuki, in le še štiri točke zaostanka za vodilnim v dirkaškem seštevku Fernandom Alonsom (Ferrari). A Sebastian Vettel (Red Bull) pred finalnimi petimi dirkami prvenstva ostaja previden. "To je velik korak, a do konca je še veliko. Poglejte nekaj zadnjih dirk: od Spaja so sledili vzponi in padci. Tokrat je imel smolo Fernando. Vedno upaš, da se kaj takega ne zgodi tebi. Sezona je dolga in za zdaj res nora." Zato o osvojitvi prvenstva, to bi bila njegova tretja zaporedna lovorika, še noče govoriti. "Sezona je zelo težka, do konca je še veliko dirk."

Massa: To je veliko olajšanje

Nič manj pomembno ni bilo drugo mesto Felipeja Masse (Ferrari). Svojimi prvimi stopničkami po VN Koreje 2010 si je bržkone kupil še eno leto v poskočnem konjiču. "To je veliko olajšanje. Super dirka. Od samega začetka sem pritiskal na polno in dokazal, da se lahko borim za zmago, za stopničke in ne le za nekaj točk." Štartal je z 10. mesta, izkoristil odstope nekaj boljših s kvalifikacij in odpeljal dirko brez napake. "Upam, da je to začetek niza stopničk."

Kobajaši: Poglejte po dirkališču, neverjetno

Najsrečnejši v Suzuki pa je bil tretjeuvrščeni Kamui Kobajaši (Sauber). Japonec je svoje prve stopničke v karieri osvojil prav pred domačimi navijači. Če se je v Belgiji po drugem štartnem mestu že v prvem zavoju zapletel v nesrečo, se mu je tokrat vse poklopilo in to s povsem enako taktiko kot tekmeci pred in za njim. "Fantastična dirka! Imel sem že nekaj dobrih kvalifikacij, na dirki pa nikoli dovolj sreče. Tokrat pa sem že odlično štartal. Ko sem pridobil eno mesto, sem bil prepričan, da lahko končam na stopničkah. Zadnji del dirke je bil težak, komaj sem Jensona Buttna zadržal za sabo."

Tako je izenačil najboljši japonski rezultat v formuli 1. Pred njim sta bila tretja Aguri Suzuki (Suzuka 1990) in Takuma Sato (Indianapolis 2004). "To so moje prve stopničke. Res čudovito! Vesel sem tudi za navijače, ki so med podpirali v tako velikem številu. Poglejte po dirkališču, neverjetno!"

Sezona formule 1 se nadaljuje že naslednji konec tedna z VN Koreje.

Ne spreglejte