Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sobota,
21. 9. 2019,
6.00

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

reli Nova Gorica

Sobota, 21. 9. 2019, 6.00

4 leta, 7 mesecev

Večerni spektakel v Novi Gorici uspel

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Rally Nova Gorica | Pogled na večerno hitrostno preizkušnjo po ulicah Nove Gorice. | Foto Uroš Modlic

Pogled na večerno hitrostno preizkušnjo po ulicah Nove Gorice.

Foto: Uroš Modlic

Pred navdušenimi gledalci se je danes zvečer v Novi Gorici končal prvi tekmovalni dan, ki ga je po pričakovanjih najhitreje zaključil Rus Nikolay Gryazin (škoda fabia R5). Med Slovenci najhitrejša Rok Turk (hyundai i20 R5) in Boštjan Avbelj (škoda fabia R5), med dvokolesno gnanim dirkalniki pa Šved Dennis Rädstrom (ford fiesta R2T).

Prvi tekmovalni dan 8. MAHLE relija Nova Gorica je povsem upravičil pričakovanja. Na sporedu sta bili po dvakrat hitrostni preizkušnji Kromberk in Lig, prav ta pa je z dolžino 22,8 kilometra tudi najbolj odločilno vplivala na potek dozdajšnjega relija. Dan se je zaključil z atraktivnim superspecialom v Novi Gorici, kjer so v središču mesta na račun prišli predvsem gledalci.

Štiri od petih hitrostnih preizkušenj je dobil Nikolay Gryazin (škoda fabia R5), ki je blestel predvsem na najdaljši preizkušnji Lig. Gryazin ima po današnjem dnevu že 38,6 sekunde prednosti pred slovenskim prvakom Rokom Turkom (hyundai i20 R5), tretjeuvrščeni Boštjan Avbelj (škoda fabia R5) pa za Gryazinom zaostaja 49,1 sekunde. Prvo peterico sestavljata še Ondrej Bisaha (ford fiesta R5) in Hermann Gassner jr. (hyundai i20 R5).

Nikolay Gryazin (VW polo R5) zanesljivo vodi v Novi Gorici. | Foto: WRC Croatia Nikolay Gryazin (VW polo R5) zanesljivo vodi v Novi Gorici. Foto: WRC Croatia

Med dvokolesno gnanimi dirkalniki je predvsem HP Lig odlično izpeljal Denis Radstrom (ford fiesta R2T), ki je za dobrih osem sekund pobegnil tudi najhitrejšemu Slovencu v tem razredu Aleksu Humarju (ford fiesta R2T). Ta ima v slovenskem državnem prvenstvu divizije II že 18,3 sekunde naskoka pred Timom Novakom (opel adam R2) in 20 sekund pred Jernejem Fakinom (peugeot 208 R2).

V diviiziji III slovenskega državnega prvenstva je za zdaj na vrhu Erik Bernik (renault clio RS), pred Vasjo Miklavčičem in Jankom Aubrehtom (oba renault clio RS). V diviziji I je prvi dan najhitreje odpeljal favorit Rok Jerkič (MG ZR 105), ki ima že več kot minuto prednosti pred Juretom Jerebom (VW polo) in Nejcem Mrakom (suzuki swift).

Jutri bo v Novi Gorici na sporedu še osem hitrostnih preizkušenj. Prva proti Kambrešku se začne ob 8.51.

Ne spreglejte