Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 6. 2017,
20.56

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

MotoGP Maverick Vinales Valentino Rossi

Ponedeljek, 19. 6. 2017, 20.56

6 let, 6 mesecev

Valentino Rossi spet začel uživati na motorju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Valentino Rossi | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Valentino Rossi je pred dnevi testiral svojo novo yamaho, potem ko so ji zamenjali podvozje. Italijan je razkril, da mu novi motocikel veliko bolj ustreza kot tisti pred njim. Nad spremembami na motorju je bil navdušen tudi njegov moštveni kolega Maverick Vinales.

Rossi že vse od testiranj pred sezono na svoji yamahi ni imel najboljših občutkov. Na zadnji dirki v Barceloni se je pritoževal nad krmiljenjem motorja, posledično pa je imel velike težave z zadnjo gumo, tako da je moral že po desetih krogih upočasniti svojo vožnjo.

Že od začetka sezone ni imel dobrega občutka

Oba Yamahina dirkača sta v Barceloni vozila daleč pod svojimi pričakovanji. Rossi je dirko končal na zanj skromnem osmem mestu, medtem ko je bil Vinales deseti. Po dirki sta oba ostala v Barceloni, kjer so opravili dodatne teste. "Nikoli nisem imel dobrega občutka pri vstopu v zavoj in nikoli se nisem počutil povsem sproščenega," je uvodoma povedal devetkratni svetovni prvak, nadaljeval pa bolj optimistično.

Valentino Rossi je spet začel uživati na motorju. | Foto: Guliverimage/Getty Images Valentino Rossi je spet začel uživati na motorju. Foto: Guliverimage/Getty Images

Uživa v vožnji

"Poskusili smo z drugačnim podvozjem. Pri Yamahi temu vedno namenjajo velik poudarek in lahko rečem, da je zdaj bolje. Motocikel mi je bolj všeč in veliko bolj ustreza mojemu načinu vožnje. Bolje se obnaša in hitreje lahko zapeljem v zavoj. Lahko sem bolj natančen in zdaj uživam v vožnji," je povedal 38-letni Rossi, a dodal, da določene težave še vedno ostajajo – tresenje zadnjega kolesa.

"Če iskreno povem, sem se že od samega začetka na progi počutil veliko bolje." | Foto: Guliverimage/Getty Images "Če iskreno povem, sem se že od samega začetka na progi počutil veliko bolje." Foto: Guliverimage/Getty Images Vinales zmeden glede nenadnega napredka

Maverick Vinales, Rossijev moštveni kolega, je imel v Barceloni prav tako velike težave. Mladi Španec je priznal, da je bil zmeden zaradi zadnjih sprememb. "Če iskreno povem, sem se že od samega začetka na progi veliko bolje počutil, potem ko ves konec tedna v Barceloni nisem našel pravih občutkov. Bolje sem se vozil in bil sem bolj samozavesten," je povedal letošnji trikratni zmagovalec in vodilni v skupnem seštevku v razredu MotoGP.

Dirkače ta konec tedna čaka dirka na Nizozemskem v Assenu. Rossi nima najlepših spominov na lansko tekmo, na kateri je odstopil v desetem krogu. Kaj bosta Yamahina igralca pokazala letos?

Ne spreglejte