Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
2. 8. 2019,
13.17

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

Valentino Rossi

Petek, 2. 8. 2019, 13.17

4 leta, 8 mesecev

MotoGP

Valentino Rossi: Poiskati moramo drugo pot

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50
Valentino Rossi | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Najboljše motocikliste po poletnem premoru konec tega tedna čaka dirka v Brnu na Češkem. Komaj jo čaka tudi Valentino Rossi. Italijan meni, da bodo morali z ekipo poiskati drugo pot, če bodo želeli boljše rezultate.

Valentino Rossi je v skupnem seštevku na zanj skromnem šestem mestu. | Foto: Gulliver/Getty Images Valentino Rossi je v skupnem seštevku na zanj skromnem šestem mestu. Foto: Gulliver/Getty Images

Še vedno je optimističen

Za Valentina Rossija prvi del letošnje sezone ni bil najbolj uspešen, saj je na zadnjih štirih dirkah le enkrat prišel do cilja, medtem ko sta bila njegov moštveni kolega Maverick Vinales in Fabio Quartararo iz ekipe Petronas Yamaha uspešnejša. To Italijana, ki že komaj čaka, da se vrne na steze, navdaja z optimizmom.

Poletni premor je Rossi izkoristil za počitek in polnjenje baterij. Bil je na poroki svojega dolgoletnega prijatelja, prav tako pa je vzdrževal kondicijo. Pred dnevi se je veliko govorilo o njegovi morebitni upokojitvi, saj so pri Yamahi dejali, da z njim ne vidijo več dolgoročnega sodelovanja, a legendarni Rossi o tem noče govoriti.

Valentino Rossi
Sportal Bo usoda Valentina Rossija znana že avgusta?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Grande festa per Uccio e la Pami👰🏼🤵🏻💍 W gli sposiiiii!!! 📸 by @camilss

A post shared by valeyellow46 (@valeyellow46) on

Valentino Rossi je v prvem delu sezone dvakrat stal na stopničkah. Dvakrat je bil drugi. | Foto: Gulliver/Getty Images Valentino Rossi je v prvem delu sezone dvakrat stal na stopničkah. Dvakrat je bil drugi. Foto: Gulliver/Getty Images "Ne vem, ali je težava v pristopu"

Eden najboljših motociklistov vseh časov še vedno verjame, da ima Yamaha konkurenčen motocikel, a morajo najti prave nastavitve.

"Zadnje dirke so bile za nas težke, zelo težke. Nismo imeli rezultatov, kot smo jih pričakovali, zato moramo delati bolje in se truditi, da bo drugi del sezone boljši," je uvodoma povedal 40-letni Italijan.

"Treba je vedeti, da sta bila Jerez Quartararo in Maverick zelo močna, kar pomeni, da je motocikel konkurenčen. Poiskati moramo drugo pot, boljše občutke in voziti na robu. Ne vem, ali je težava v pristopu. Vse, kar vem, je, da na zadnjih dirkah nismo bili dovolj hitri. Poskušali smo različne stvari, ampak nisem bil konkurenčen," je povedal sedemkratni svetovni prvak v najelitnejšem razredu (Moto GP).

"Potrebujemo dober rezultat, za kar se bomo potrudili po najboljših močeh." | Foto: Gulliver/Getty Images "Potrebujemo dober rezultat, za kar se bomo potrudili po najboljših močeh." Foto: Gulliver/Getty Images

Komaj čaka, da se vrne na steze

Rossi je že na začetku tedna medijem razkril, da komaj čaka, da se dirke znova začnejo. "Čez poletni premor je bilo pomembno, da sem se odklopil in si malo odpočil. Zdaj komaj čakam, da se vrnem na steze in osredotočim na drugi del sezone. Imeli bomo dve zaporedni dirki in pomembno je, da delamo dobro in se osredotočimo na drugi del sezone."

"Proga v Brnu mi je bila vedno všeč. Z ekipo želimo dobro delati in imeti uspešen konec tedna. Potrebujemo dober rezultat, za kar se bomo potrudili po najboljših močeh," je za chrash.net še povedal devetkratni svetovni prvak.

Ne spreglejte