Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 11. 2022,
19.00

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

Natisni članek

Zlati red Primož Roglič Primož Roglič Urška Žolnir Jugovar Alenka Artnik Tadej Pogačar Tadej Pogačar MXGP motokros Borut Pahor Tim Gajser Tim Gajser

Torek, 15. 11. 2022, 19.00

1 leto, 2 meseca

V sredo podelitev predsedniških odlikovanj

Tim Gajser vklesan v skalo, sledi še predsednikov zlati red

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35
Maribor, sprejem za Tima Gajserja | Tim Gajser na avgustovskem šampionskem sprejemu v Mariboru. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Tim Gajser na avgustovskem šampionskem sprejemu v Mariboru.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Čeprav motokros ni olimpijski šport, je dejstvo, da je še petič postal svetovni prvak, zagotovo dovoljšen razlog, da tudi Tim Gajser prejme odlikovanje predsednika države Boruta Pahorja. Zgodilo se bo v sredo. Dan prej so ga počastili v rodnih Pečkah. S skulpturo motokrosista, vklesanega v kamen. In seveda številke 243.

Tim Gajser
Sportal Gajser ni okleval ob podaljšanju s Hondo. "Zakaj zamenjati zmagovalno ekipo!" #video

Tik pred iztekom mandata bo predsednik republike Slovenije Borut Pahor na sredini posebni slovesnosti v predsedniški palači državna odlikovanja izročil še štirim slovenskih športnikom. To so Alenka Artnik, Urška Žolnir Jugovar, Tadej Pogačar in Tim Gajser. Ker motokros ni olimpijski šport, je v različnih izborih in počastitvah pogosto neupravičeno prezrt. Petkratni svetovni prvak bo zdaj vendarle dobil največjo državno priznanje. Zlati red za zasluge je pred mesecem dni prejel tudi Primož Roglič.

Na Gajserja so se spomnili tudi v muzeju novejše zgodovine Slovenije, kjer trenutno poteka razstava ob tridesetletnici prvih olimpijskih odličij pod samostojno državo. Na ogled bo do aprila. Gajser je muzeju predal svojo čelado in dirkaški kombinezon.

Na svojem profilu na Instagramu pa je 26-letni motokrosist objavil, da ga je posebna čast doletela tudi v občini Makole oziroma v rodnih Pečkah. V osrednjem krožišču v vasi so mu postavili kamnito skulpturo – v kamen vklesanega motokrosista in njegovo številko 243. "Hvala," je na Instagramu zapisal svetovni prvak. Avtor sedem ton težke skulpture je kipar Franci Černelč.

Primož Roglič
Sportal Roglič ga že ima, kdaj bo predsednik Pahor odlikoval še Pogačarja?
Ne spreglejte