Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Ponedeljek,
11. 4. 2016,
11.00

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

Tim Gajser Tim Gajser MXGP

Ponedeljek, 11. 4. 2016, 11.00

8 let, 1 mesec

Tim Gajser v Argentini šampione v MXGP kar štirikrat pustil odprtih ust (video)

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Tim Gajser se še naprej odlično znajde v družbi šampionov v svetovnem motokros prvenstvu, v elitni kategoriji MXGP. Argentinska avantura mu bo ostala v lepem spominu.

Slovenski motokrosist Tim Gajser se je vrhunsko spopadel s tehnično zahtevno argentinsko stezo, na kateri je s 450-kubičnim Hondinim motorjem nastopil prvič v karieri. Četrti dirkaški konec tedna v svetovnem prvenstvu je začel in končal sanjsko.

 

Četrti letošnji Gajserjev izziv – steza v Argentini

 

V soboto je v elitnem klubu MXGP povzročil pravo paniko, saj je tekmece na kvalifikacijski dirki premagal za pet sekund in več. Gajser je tako dobil dodaten pospešek za dirko, saj je to bil njegov prvi letošnji najboljši štartni položaj.

 

Na prvi dirki s 450-kubičnim Hondinim motorjem v Argentini je po slabem štartu nazadoval, a si v nadaljevanju z odločno vožnjo pridirkal tretjo stopničko.

 

Tim noro hiter že v kvalifikacijah

 

Na drugi dirki je pokazal, da so njegove ambicije veliko večje. Takoj  po štartu je prevzel vodstvo in suvereno zmagal s prednostjo štirih sekund. Četrtič v sezoni je zmagal na šampionski način: vodil je od štarta do cilja. Gajser je po Katarju v Argentini pobral tudi drugo skupno zmago dirkaškega konca tedna.

 

Ker je na drugi dirki kot prvi prečkal belo črto pred prvim ovinkom, ostaja resen kandidat za Foxovo nagrado deset tisoč evrov. Ta bo po koncu sezone pripadla tistemu, ki bo zbral največ točk. Trenutno si Gajser z dvema točkama deli prvo mesto s Tonijem Cairolijem.

 

Vrhunci obeh argentinskih dirk

 

Po osmih dirkah sezone Tim Gajser ostaja prvi izzivalec Romaina Febvreja v boju za naslov svetovnega prvaka MXGP. Prednost Francoza je po Argentini s 13 točk stopil na pičle tri.

 

Devetnajstletni dirkač iz Makol komaj čaka naslednjo postajo svetovnega prvenstva, Mehiko, ki bo najboljše motokrosiste gostila to soboto in nedeljo. "Zdaj nas čaka Mehika in nanjo imam lepe spomine. Tam sem zmagal na svoji prvi dirki v MX2. Stezo imam rad in komaj čakam, da grem tja," je pred dirkama v Mehiki povedal Tim Gajser.

 

Gajser ostaja v igri za denarno nagrado deset tisoč evrov

Ne spreglejte