Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 2. 2021,
16.16

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Kimi Raikkonen formula1 Alfa Romeo

Ponedeljek, 22. 2. 2021, 16.16

3 leta, 1 mesec

predstavitev dirkalnika za novo sezono: alfa romeo

Pri Alfi Romeo pripravljeni na korak naprej

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Kimi Raikkonen | Alfa Romeo je eno redkih moštev, ki pred novo sezono ni spremenilo dirkaške zasedbe. Še naprej bosta za volanom izkušeni Finec Kimi Räikkönen ter Italijan Antonio Giovinazzi. | Foto Reuters

Alfa Romeo je eno redkih moštev, ki pred novo sezono ni spremenilo dirkaške zasedbe. Še naprej bosta za volanom izkušeni Finec Kimi Räikkönen ter Italijan Antonio Giovinazzi.

Foto: Reuters

Moštvo Alfa Romeo v formuli ena je danes v Varšavi predstavilo dirkalnik za sezono 2021, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Z njim želi storiti korak naprej v primerjavi z lansko sezono, ki jo je končalo na osmem mestu med desetimi konstruktorji.

Moštvo je eno redkih, ki pred novo sezono ni spremenilo dirkaške zasedbe. Še naprej bosta za volanom izkušeni Finec Kimi Räikkönen ter Italijan Antonio Giovinazzi, medtem ko bo Poljak Robert Kubica opravljal vlogo testnega in rezervnega voznika.

Alfa Romeo je lani zasedel osmo mesto med konstruktorji, osvojil pa vsega osem točk. Vseeno je končal pred Haasom in Williamsom, letos pa si želi narediti korak naprej ter se približati preostalim moštvom, ki so lani osvojila vsaj 100 točk več med konstruktorji.

Največja razlika: nadgradnja sprednjega vzmetenja in nov nos

"Korak za korakom se moramo približevati zlati sredini našega športa. Vemo, da je pred nami dolga pot, ampak na tem delamo vsak dan," je dejal šef moštva Frederic Vasseur.

Tehnični direktor Jan Monchaux je med predstavitvijo dejal, da so največje razlike v primerjavi z lani pri nadgradnji sprednjega vzmetenja ter novem nosu dirkalnika.

Sportal McLaren kot prvi "razkril karte"

Alfa Romeo je tretje moštvo, ki je predstavilo nov dirkalnik pred sezono 2021. Pred tem sta to storila Alpha Tauri in McLaren. Naslednji v vrsti bo Ferrari 26. februarja, v zadnjih letih najboljša ekipa Mercedesa pa bo bolid predstavila 2. marca.

Največje razlike v primerjavi z lani so pri nadgradnji sprednjega vzmetenja ter novem nosu dirkalnika. | Foto: Reuters Največje razlike v primerjavi z lani so pri nadgradnji sprednjega vzmetenja ter novem nosu dirkalnika. Foto: Reuters

Večjih izboljšav ni pričakovati

Letos skozi sezono ni pričakovati večjih izboljšav in novosti, saj leta 2022 v veljavo stopi večja reforma pravil ter precejšnje zmanjšanje proračunov za izgradnjo dirkalnika. Nova pravila je želela Mednarodna avtomobilistična zveza uvesti že leta 2021, a je nato lani vmes posegla pandemija novega koronavirusa.

Prva dirka sezone bo 28. marca v Bahrajnu, potem ko je bila zaradi pandemije prestavljena VN Avstralije v Melbournu. Tridnevno testiranje novih dirkalnikov bo sredi marca prav tako v Bahrajnu.

Preberite še:

Alfa romeo giulietta
Avtomoto Pomoč Francozov? Obeta se preporod Alfe Romeo.
Ne spreglejte