Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Torek,
13. 11. 2012,
21.06

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Valencia

Torek, 13. 11. 2012, 21.06

8 let, 1 mesec

Svetovni prvak Marquez ni dočakal debija s Hondo

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Svetovni prvak Moto2 Marc Marquez prvi dan MotoGP testiranj v Valencii ni dočakal debija s tovarniško Hondo. Svoji novi 'mašini' pa sta že okusila Yamahin Rossi in Ducatijev Dovizioso.

Tovarniška Honda se je odločila, da bo torkova merjenja moči preskočila, saj na mokri stezi ni hotela tvegati padcev svojih dirkačev Marca Marqueza in Danija Pedrose. Marquez bo tako moral na debi v kraljevskem razredu počakati še vsaj do srede.

''Ta fantastičen motor imam tukaj, a na žalost je vreme slabo. Vem, da bo moč motorja drugačna, pa tudi elektronika. Tudi na karbonske zavore in gume se bom moral navaditi. Sem zelo vznemirjen, a je najbolje, da prvič motor testiram na suhi stezi. Samo upam, da se bo vreme v sredo izboljšalo,'' je povedal neučakani Marc Marquez. Nad prisilnim počitkom je bil razočaran tudi Bradley Smith, ki ni doživel debija s poltovarniško Yamaho: ''Na današnji dan sem čakal mesece in da nisem odpeljal niti enega samega kroga, je zelo frustrirajoče.''

Ducati pa je imel prvi dan testiranj v Valencii drugačen pristop kot tovarniška Honda in poltovarniška Yamaha, saj je kljub slabim razmeram za dirkanje v akcijo poslal vse svoje štiri dirkače: tovarniška Nickya Haydna in Andreo Doviziosa ter voznika B ekipe Andreo Iannoneja in testnega dirkača Micheleja Pirra, ki je vskočil kot zamenjava za poškodovanega Bena Spiesa. Dovizioso in Iannone sta tako debitirala z Desmosedicijem.

''Postavil sem nekaj dobrih časov v dežju, če jih primerjam s tistimi med vikendom. Ducati slovi po tem, da je dober na mokri podlagi in to lahko potrdim. A moram ga preizkusiti tudi na suhi stezi,'' je svojo prvo izkušnjo z Ducatijem opisal Andrea Dovizioso.

Najboljši čas je prvi dan testiranj postavil Hondin zasebnik Alvaro Bautista, dobri dve desetinki slabši je bil Stefan Bradl. Vsi ostali so si pridirkali zaostanek več kot treh sekund, a to zaradi dejstva, ker so dirkali po mokri stezi, vodilna dirkača pa sta svoja časovna mejnika zabeležila še po suhi podlagi. Za pravo senzacijo pa je poskrbel nekdanji dirkač v kraljevskem razredu Loris Capirossi, ki je za prvim Bautisto s Smithovo poltovarniško Yamaho zaostal pičlih 18 tisočink sekunde! A ker ne bo tekmoval v prvenstvu 2013, so ga umaknili iz končne lestvice.

V sredo bo v Valencii drugi in hkrati zadnji dan testiranj, na katerem pa ne bo tovarniške Yamahe z Rossijem in Lorenzom, saj sta se fanta že preselila v Aragon, kjer upata na boljše vreme.

Ne spreglejte