Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Ponedeljek,
26. 3. 2012,
11.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Honda MotoGP

Ponedeljek, 26. 3. 2012, 11.20

8 let

Stoner: Niste še videli vsega potenciala honde RC213V

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Najhitrejši z zadnjih testiranj kraljevskega razreda pred letošnjo sezono Casey Stoner je zatrdil, da lahko novo 1000-kubični Hondo skozi sezono naredijo še bolj divjo.

Avstralec je finalni dan testov za 0,173 sekunde ugnal Yamahinega tovarniškega rivala Jorgeja Lorenza in odpeljal 61 krogov (za primerjavo – Lorenzo jih je 84). ''Zadovoljni smo s časi, ki smo jih postavljali in mislim, da lahko motocikel še nekoliko izboljšamo, preden se bomo sem vrnili na dirko (Jerez bo gostil drugo dirko letošnje sezone 29. aprila op.p.). Ne glede na to, imamo občutek, da smo naredili določen napredek na takšni vrsti steze,'' je povedal Casey Stoner.

Hondin tovarniški dirkač je tekmece šokiral s svojo mini simulacijo dirke, ko je kar 10 krogov odpeljal pod 1:40. Njegov povprečen časovni mejnik je bil 1:39,700 (Lorenzov 1:40,310, Pedrosin pa 1:40,496). Medtem ko sta se njegova glavna tekmeca Jorge Lorenzo in moštveni kolega Dani Pedrosa odločila za celotno razdaljo dirke (27 krogov), je Casey raje izbral skrajšano verzijo – 11 krogov – in svojo simulacijo odpeljal z že zelo rabljenimi gumami in skoraj polnim rezervoarjem goriva. Za podoben pristop se je odločil tudi v prejšnjih zimskih pripravah in bil na dirkah konkurenčen za zmage.

''Naredili smo veliko krogov in dolgih voženj, da bi malo bolje razumeli porabo goriva in podobne stvari. Generalno gledano smo zadovoljni s tem, kako se je test odvil. Sedaj lahko gremo dirkat, v čemer resnično uživamo. Nekaj problemov smo imeli le z vibracijami, a mislim, da poznamo vzrok in da ni bilo isto kot v Sepangu,'' je še dodal Casey, ki bo na prvi dirki sezone, ki bo na sporedu 8. aprila v Katarju, glavni favorit za zmago.

Pedrosa: Moramo se izboljšati pri zaviranju in pri vstopih v ovinke

Drugi Hondin tovarniški voznik Dani Pedrosa je v Jerezu za Stonerjem zaostal 0,377 sekunde. Med njiju se je vrinil tudi Yamahin Lorenzo. Španec je bil kljub temu s predsezonskimi testiranjih zadovoljen: ''Veliko pozornosti smo posvetili šasiji, saj smo morali odpeljati simulacijo dirke. A ko smo bili pripravljeni, smo se morali dvakrat ustaviti v garaži, ker smo imeli probleme z zadnjo zavoro. Končno sem ob svojem tretjem izhodu lahko speljal načrt. Odpeljal sem celotno razdaljo dirke, 27 krogov, in sem dokaj zadovoljen z rezultatom. Časi so bili razmeroma dobri, saj je bilo vetrovno in fizično naporno. Moramo se samo še izboljšati pri zaviranju in pri vstopih v ovinke. To bi nam koristilo za prvo dirko sezone.''

Ne spreglejte