Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
23. 3. 2012,
8.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

VN Malezije Mercedes McLaren Lewis Hamilton Michael Schumacher

Petek, 23. 3. 2012, 8.55

8 let

Srebrne puščice na prvih štirih mestih

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Lewis Hamilton (McLaren) je dobil tudi drugi trening pred VN Malezije. V razmaku pol sekunde so mu sledili preostali trije dirkači s srebrnimi puščicami: Schumacher, Button in Rosberg.

Prvak iz sezone 2008, Lewis Hamilton (McLaren), je na suhi stezi v Sepangu najhitrejši čas odpeljal tudi na petkovem popoldanskem treningu. Vrhunsko formo McLarna in Mercedesa so na mestih od dve do štiri potrdili Michael Schumacher, Jenson Button in Nico Rosberg. Če je Hamilton trening odpeljal brez ene same težave, se je njegov ekipni kolega in zmagovalec uvodne dirke v Melbournu soočal z novimi. Dopoldne mu je iztekalo olje, popoldne so mu nagajale zavore. Za nekaj več optimizma v Ferrarijevi garaži je s šestim časom treninga poskrbel Fernando Alonso (Ferrari). Svetovni prvak Sebastian Vettel (Red Bull) je s sekundo in dvema desetinkama zaostanka končal na 10. mestu in sredi treninga prek radijske zveze ekipi sporočal, da ni zadovoljen z obnašnjem Pirellijevih pnevmatik. Številni so tarnali zaradi slabega oprijema, Paul di Resta (Force India) je kar dvakrat zapeljal na travo.

Napovedanega dežja ni bilo. Dirkaški vikend se v Maleziji nadaljuje v soboto ob šestih zjutraj po srednjeevropskem času s tretjim prostim treningom, zares pa bo šlo tri ure kasneje, ko so na sporedu kvalifikacije. Tiste v Melbournu je pred tednom dni dobil Lewis Hamilton.

Iz Mercedesove garaže sporočajo, da ne ciljajo na prvi štartni položaj. "Na treningih se osredotočamo na dirko. Želimo izboljšati ritem za nedeljo. Tu je zelo vroče, zato je to izziv predvsem za pnevmatike, ki se pregrevajo. Danes smo delali na nastavitvah za dirko, tako da rezultati niso dobra primerjava za kvalifikacije. A mislim, da bomo v soboto vseeno nekje blizu vrha," je po petkovih dveh treningih strnil Nico Rosberg. Michael Schumacher za kvalifikacije napoveduje: "Ne bi bil preveč optimističen. Mislim, da se bomo borili za peto mesto." Tudi Red Bull dela na dirkaški in ne kvalifikacijski formi. "Težke rečem, če se bomo lahko borili za 'pole position'. McLaren je bil zelo hiter dopoldne in popoldne. Mislim pa, da smo jim bliže v formi za dirko," razlaga Sebastian Vettel.

Lotus ni bil v ospredju, Kimi Räikkönen je imel na 15. mestu kar nekaj težav: "Tole pa res ni bil najboljši dan. Nismo našli prave uravnoteženosti dirkalnika. Imamo še kar nekaj dela z nastavitvami. Imeli smo tudi težave s sistem KERS." Prave nastavitve, ki bodo primerne tako za dolge ravnine kot počasneje in hitre zavoje, bodo ključne, poudarjajo tudi v McLarnovi garaži.

Ne spreglejte