Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 1. 2022,
16.00

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

3

Natisni članek

Dakar Simon Marčič Reli Dakar 2022

Sobota, 8. 1. 2022, 16.00

2 leti, 3 mesece

Simon Marčič

Slovenca na Dakarju skrbi za varnost, pred štartom se je zgodil teroristični napad

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

3

Dirkači na reliju Dakar imajo edini prost dan na letošnji dirki. Na tekmovanju v Savdski Arabiji, ki ga zaznamujejo številne, tudi varnostne težave, je prvi teden v konkurenci dobro prestal tudi edini slovenski udeleženec Simon Marčič. V seštevku med motoristi je na 57. mestu, v svoji kategoriji pa je osmi. Slovenec je spregovoril tudi o manj prijetnih stvareh, ki ga spremljalo na letošnjem reliju Dakar.

Sportal Skale in uničena proga: "Vesel, da sem se izvlekel cel" #video

V skupni konkurenci je med motociklisti sicer prvi Britanec Sam Sunderland, med avtomobilisti pa Katarec Naser al-Atijah. Edini slovenski udeleženec relija Dakar Simon Marčič je z doseženim na terenu zadovoljen (imel je velike težave s potno knjigo oziroma navigacijo), skrbi pa ga, ker ob dirki ni vse tako, kot bi moralo biti.

"Ob dirkanju se letos dogajajo zelo čudne, neljube stvari. Pred startom se je zgodil incident, pozneje smo izvedeli, da je bil teroristični napad. Na enem od novinarskih avtomobilov je bila nastavljena bomba, ki jo je razneslo in je novinar ostal brez nog, zdaj je v komi. Zgorel je tudi en tovornjak, šušlja se, da je bil tudi to teroristični napad," je dejal Marčič in dodal: "Organizator vse skupaj zelo skriva, savdska vlada skuša to prikazati kot osamljen incident, a se šušlja, da je nekaj hudo narobe." Pravzaprav ni šlo za novinarja, ampak za francoskega voznika Philippa Boutrona, ki so ga medtem že prepeljali v domovino in se je po nekaj dneh zbudil iz kome.

Bodo prireditelji skrajšali letošnjo izdajo relija Dakar? | Foto: Denis Janežič Bodo prireditelji skrajšali letošnjo izdajo relija Dakar? Foto: Denis Janežič

Med dirkači se zato že širijo govorice, da bi lahko letošnjo izdajo Dakarja tudi skrajšali. Vsi ti dogodki slabo vplivajo na udeležence, priznava slovenski dirkač: "Čuti se napetost. Tu v bivaku smo na varnem, a ko si na terenu, nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi. Tudi ko se prijaviš v hotelu, moraš navesti, kje boš, nato policija zastraži hotel. Ni najbolj prijetno, je pa za vse enako."

Tobey Price
Sportal Nov dan, nov zmagovalec na Dakarju
Sportal Al-Atijah povečuje prednost, Marčiču odpovedala navigacija #video
Ne spreglejte