Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Ponedeljek,
23. 4. 2012,
7.42

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Michael Schumacher VN Bahrajna Pirelli Nico Rosberg

Ponedeljek, 23. 4. 2012, 7.42

7 let, 12 mesecev

Schumacher ostro napadel Pirelli

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Peto mesto je bilo za Nica Rosberga na VN Bahrajna maksimum. Michael Schumacher kljub 12 pridobljenim mestom ni zadovoljen. Okrivil je dobavitelja pnevmatik Pirelli.

Red Bull na drugi dirki 12 točk, to nedeljo na VN Bahrajna 37. McLaren pred tednom dni 33 točk, tokrat le štiri. Mercedes v Šanghaju do zmage, zdaj le 11 točk. Lotus po treh povprečnih dirkah do obeh dirkačev na stopničkah. Sauber in Williams, ki sta bila odkritje uvodnih dirk, sta na četrti VN sezone ostala brez ene same točke. Paul Di Resta (Force India) je osem točk osvojil s taktiko postanka manj. Kaj se dogaja? Zakaj je sezona tako nepredvidljiva? To je dobro, kajne? Michael Schumacher (Mercedes) se ne strinja. Ker morajo varčevati s pnevmatikami, ne smejo dirkati tako hitro, kot bi lahko.

"Glavni razlog, da nisem zadovoljen, je, da moramo vsi dirkati pod svojim limitom, predvsem pa pod zmožnostmi dirkalnika. Sprašujem se, če morajo pnevmatike res igrati tako pomembno vlogo ali pa bi vendarle morale zdržati nekaj več, da bi lahko dirkal z normalno hitrostjo, ne pa da voziš kot za varnostnim avtomobilom?" je bil v pogovoru za BBC po VN Bahrajna oster Michael Schumacher, ki je štartal z 22. mesta in končal na 10., a je prepričan, da bi bil lahko mnogo višje, če mu ne bi bilo treba toliko paziti na Pnevmatike.

Direktor Pirellijevea motošportnega oddelka Paul Hembery te besede sedemkratnega prvaka ni rad slišal: "Razočaran sem nad takimi komentarji nekoga z Michaelovimi izkušnjami. Ostalim je uspelo spraviti pnevmatike na delovno temperaturo. Med zimskimi testiranji je govoril, da je zadovoljen s pnevmatikami, zdaj pa je očitno zamenjal zgodbo." Schumacher vendarle vztraja, da ni edini s temi težavami in pomisleki: "Če bi imel težave le eden, lahko rečete, naj se sprijazni s tem, ampak razen ene ali dveh izjem imamo s tem vsi težave. Če ima torej vsaj 80 odstotkov dirkačev tak problem, bi morda dobavitelj pnevmatik moral razmisliti o svojem pristopu."

Deset točk maksimum

"Po zmagi prejšnji vikend zdaj dirka mešanih občutkov. A 10 točk za peto mesto je bilo maksimum s temi pnevmatikami v teh pogojih," je svojo uvrstitev povzel Nico Rosberg (Mercedes), češ da so bili kljub težkim pogojem tretja najboljša ekipa. "Na začetku sezone smo imeli velike težave, zdaj pa se vidi, da napredujemo. S tega zornega kota lahko odnesemo nekaj pozitivnega iz Bahrajna." V naslednjih treh tednih, ko sledijo še testiranja v Mugellu, pa se lahko še izboljšajo, zatrjuje. "Cilj je, da dirkalnik postane hitrejši. Tako aerodinamično kot mehansko se bo počasi vse sestavilo."

Ne spreglejte