SiolNET. Sportal Avtomotošport
0,16

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Rossijeva ekipa naslednje leto v motoGP

0,16

termometer

Luca Marini - Team SKY VR46 Avintia |  | Foto: Guliverimage
Foto: Guliverimage

Ekipa motociklističnega zvezdnika Valentina Rossija VR46 bo naslednje leto nastopala v najmočnejšem razredu svetovnega prvenstva v motociklizmu. Italijanski veteran ima za zdaj moštvi v nižjih razredih moto2 in moto3, med letoma 2022 in 2024 pa bo v elitni konkurenci moštvo tekmovalo z Ducatijevimi motorji, so danes sporočili iz vodstva tekmovanja.

Dogovor s promotorjem tekmovanja Dorno predvideva petletno sodelovanje v najmočnejši konkurenci, vsaj v naslednjih treh sezonah, med 2022 in 2024, pa bodo člani Rossijeve ekipe v motoGP tekmovali z Ducatijevimi motorji, saj so za to obdobje že sklenili pogodbo o sodelovanju.

Uradno se bo nova ekipa imenovala Aramco Racing Team VR46, njen vodja pa bo Španec Pablo Nieto, ki zdaj vodi ekipi v razredih moto2 in moto3. Napovedali pa so, da bodo tesno sodelovali tudi z dirkaško akademijo Valentina Rossija.

"Ponosni smo, da lahko povemo, da bomo naslednje leto imeli svoje moštvo in dva dirkača v motoGP. To bo nadaljevanje lepe zgodbe, ki se je začela za akademijo pred osmimi leti. Pot je dolga in zahtevna, a daje veliko zadovoljstva. Ta mejnik bo za nas zelo pomemben, ne bo pa še konec naše poti," je ob nastanku nove ekipe dejal vodja Rossijeve dirkaške akademije Alessio Salucci.

Preberite še:

Marc Marquez Sportal Marquez se je vrnil med zmagovalce
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin